x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Aug 2009   •   00:00

11 august 2009



INCONŞTIENŢĂ LA VASLUI
Inspectorii de muncă au sistat lucrările la un bloc după ce au sesizat că schelele erau ancorate de conducta de gaze naturale. Pericolul era mare atât pentru muncitorii care lucrau la reabilitarea blocului, dar şi pentru locatari, întrucât conducta era în stare de funcţiune. "Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă bucăţile de cărămidă pe care era pusă schela ar fi cedat", a declarat ieri Dan Buchidău, directorul adjunct al ITM Vaslui. (A. Ionaşcu)

RESTRICŢII PE DN 7
Circulaţia va fi resticţionată pe DN 7 Valea Oltului până pe 7 septembrie între kilometrii 199+000 şi 199+300. Conform unui comunicat emis de Autoritatea Rutieră Română, aici se vor efectua lucrări pentru protecţia versanţilor. Restricţiile vor fi impuse între orele 9:00 şi 12:00 şi vor fi instituite în reprize de timp cuprinse între 5 şi 15 minute. Acestea vor alterna cu deschiderea circulaţiei până la fluidizare.

ROMÂNI, ELIBERAŢI
Marinarii români capturaţi de piraţi în aprilie, în Golful Aden, au fost eliberaţi de piraţi şi se întorc spre casă. Cei cinci sunt într-o stare bună şi se află în drum spre casă, a declarat ministrul de Externe, Cristian Diaconescu. El a mai precizat că în prezent nu mai există nici un marinar român luat ostatic de către piraţi, adăugând că Ministerul de Externe va posta pe site o alertă de securitate asupra siguranţei diverselor rute maritime.

MISTREŢI RECLAMAŢI
O femeie din satul Vadu Roşca a reclamat mistreţii care i-au distrus culturile de porumb la OPC Vrancea, cerând despăgubiri pentru daune. Răspunsul primit de vrânceancă a fost că "inspectorii OPC nu pot interveni, pentru că în acest caz nu este implicat nici un agent economic", spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristina Boldeanu. Aceasta a spus chiar că nu ştie încotro să o îndrume pe reclamantă. (Dana Lepădat)

×
Subiecte în articol: observator