x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Aug 2009   •   00:00

12 august 2009



ÎNJUNGHIAT ÎN CAP
Un tânăr care se deplasa pe o stradă din Bucureşti având un cuţit în cap a fost transportat de urgenţă la spital. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, Constantin R., (24 de ani), a fost observat în timp ce mergea pe strada Măgura Vulturului, din sectorul 2. Un bărbat care trecea prin zonă l-a văzut şi l-a dus la spital. Conform poliţiştilor, tânărul ar fi avut un conflict cu un cunoscut, în zona în care a fost găsit.

PENTRU TATIANA
Târgu-Jiul a cântat luni seara "împreună" cu Tatiana Stepa în deschiderea festivalului de folk "Poarta Sărutului". Cea de-a VIII-a ediţie a festivalului a fost dedicată Tatianei, cea care, până în acest an, urca pe scena Teatrului de Vară din municipiu la fiecare ediţie. Preşedintele juriului, Vasile Şeicaru, a declarat că în momentul recitalului său, va lăsa pe scenă un scaun liber, o chitară şi un microfon, imaginându-şi astfel că va cânta cu Tatiana. (Gabriela Mladin)

MORT LA AVICOLA
O persoană a murit, iar alta a fost rănită, marţi după-amiză, în urma unui incendiu izbucnit la ferma de pui Avicola Codlea. Focul a fost stins de către reprezentanţii Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Codlea, fără să fie necesară intervenţia pompierilor de la ISU Braşov. Rănitul a fost preluat de o ambulanţă SMURD, el suferind arsuri uşoare la mâini. Bărbatul care a murit încerca să stingă incendiul izbucnit la mai mulţi baloţi de paie depozitaţi într-o hală a fermelor, însă s-a intoxicat.

NEMIRSCHI, LA DNA
Preşedintele ARMAP, Cristina Trăilă, a declarat că a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie şi Curtea de Conturi în cazul ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi. Trăilă a justificat demersul prin faptul că agenţii constatatori ai instituţiei care monitorizează achiziţiile publice au "suspiciuni" în legătură cu modul de atribuire de către minister a unor contracte de publicitate. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anunţat, în timpul audierilor la comisia parlamentară de anchetă în cazul său, că a contestat "pe căile legale" concluziile raportului ANRMAP.

30.000 €, GARANŢIE
Persoanele care candidează la Preşedinţie trebuie să depună la Autoritatea Electorală Permanentă suma de 30.000 de euro. Banii le vor fi returnaţi celor care obţin peste 1% din voturile valabil exprimate. "AEP va deschide conturi pe numele persoanelor respective, iar cei care nu obţin măcar 1% din voturile liber exprimate vor pierde banii. Suma va fi virată la bugetul de stat şi va acoperi o parte din costurile de organizare a alegerilor", au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

ÎNGROPAT DE VIU

Un muncitor a murit ieri după ce peretele unei clădiri a căzut peste el. Bărbatul lucra la amenajarea sediului unei filiale CEC din municipiul Galaţi. Muncitorul avea 40 de ani şi era angajat de doar două săptămâni la firma care executa lucrările la sediul CEC. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi a început o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs accidentul. (D.M.)

ACCIDENT PE DN 6
O persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite după ce un autoturism condus de un şofer băut a lovit un microbuz. Accidentul s-a produs în localitatea Prunişor din Mehedinţi. În urma impactului şi-a pierdut viaţa şoferul autoturismului. De asemenea, au fost rănite două persoane care se aflau în autoturism, precum şi alte trei care se aflau în microbuz şi care se întorceau din Italia.

CRANIUL DIN GRĂDINĂ
Poliţiştii bucureşteni anchetează modul în care un craniu de om, dar şi alte câteva oseminte au ajuns în grădina unui bloc din Bucureşti. Osemintele erau în pământul din grădiniţa din spatele clădirii şi au fost dezgropate accidental, de un locatar care intenţiona să cureţe zona. Oamenii legii încearcă acum să afle identitatea persoanei îngropate şi aşteaptă rezultatul analizelor pentru a stabili dacă a fost vorba sau nu despre o crimă. (D.M.)

PELERINAJ

Zeci de mii de persoane sunt aşteptate, vineri şi sâmbătă, în pelerinaj la Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj. Cu ocazia sărbătoririi hramului lăcaşului de cult, Adormirea Maicii Domnului, la eveniment sunt aşteptaţi şi Emil Boc, Mircea Geoană, şi Crin Antonescu. Peste 200 de jandarmi vor asigura ordinea publică în perioada celor două zile de desfăşurare a manifestărilor religioase de la Nicula. Ei le recomandă pelerinilor să fie atenţi la bunurile personale şi să evite conflictele cu persoane aflate sub influenţa alcoolului. (L.A.)

ŞCOLI ARAD
Zeci de şcoli din judeţul Arad ar urma să fie reorganizate sau închise total, până la 1 septembrie. În această situaţie, mai mulţi profesori suplinitori vor fi concediaţi. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, Nicolae Pelegrini, a declarat că are în lucru un plan de restructurare, în vederea reducerii cheltuielilor. Conform sursei citate, planul prevede comasarea claselor care au un număr mai mic de elevi decât normativul, ceea ce va duce şi la închiderea unor şcoli, toate din mediul rural. (A.A.)

OCNELE MARI
Prefectura Vâlcea a realizat o centralizare a locuitorilor din zona Ocnele Mari, care suferă de diferite boli. Măsura a fost luată după ce, în cursul zilei de luni, un bărbat în vârstă de 70 de ani a suferit un atac de cord şi a murit, familia motivând decesul ca rezultat al stresului la care sunt supuşi oamenii care trăiesc în zona de risc. "Localnicii au şi ei dreptate. Ei sunt de apreciat pentru răbdarea şi înţelegerea de care au dat dovadă până acum", a declarat ieri prefectul judeţului Vâlcea, Remus Grigorescu. (M.G.)

×
Subiecte în articol: observator