x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Aug 2009   •   00:00

13 august 2009

AMENZI
Guvernul a majorat amenzile aplicate în cazul comercializării alimentelor expirate şi neîntreţinerii spaţiilor şi instalaţiilor frigorifice, sancţiunile putând ajunge la 50.000 de lei. La decizia majorării cuantumului amenzilor au contribuit inclusiv rezultatele controalelor dispuse recent în supermarketuri.

SPIRU HARET
Universitatea Spiru Haret trebuie să desfiinţeze învăţământul la distanţă şi să completeze studiile pentru specializarea Drept la patru ani. Guvernul a adoptat ordonanţa care fixează măsurile propuse de Ministerul Educaţiei pentru intrarea în legalitate a Universităţii Spiru Haret, în speţă fiind vorba de desfiinţarea învăţământului la distanţă. Studenţii din anii II şi III la învăţământul la distanţă se pot transfera la un alt program de studii care să fie acreditat.

ARGEŞ
Un băiat de 17 ani şi tatăl lui a murit ieri după ce au căzut într-un puţ. Echipele de intervenţie ale ISU Argeş au ajuns în scurt timp la faţa locului, localitatea Miceşti (Argeş), şi au reuşit să-i scoată pe cei doi din fântâna adâncă de zece metri. În ciuda eforturilor medicilor de pe ambulanţă şi a manevrelor de resuscitare care au durat mai bine de 45 de minute, cei doi au decedat. (Elly Cristea)

CAPTURĂ URIAŞĂ
Ţigări de contrabandă de peste 2 milioane de euro au fost confiscate ieri de lucrătorii vamali de la Constanţa Sud. Conform Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, ţigările au fost descoperite într-un container care venea din Dubai şi care trebuia să plece în Olanda.

TCACIUC, REŢINUT
Omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc, condamnat în lipsă în România la şase ani de detenţie, a fost reţinut în Austria. El este cercetat în mai multe dosare, pentru evaziune fiscală, fals, uz de fals şi înşelăciune şi condamnat în unele dosare. Tcaciuc a părăsit România la 28 februarie 2003, prin Vama Borş, cu aproximativ trei ore înainte ca poliţiştii suceveni să transmită solicitarea de interzicere a ieşirii din ţară.

FESTIVAL
Un strănepot al Fefeleagăi organizează la 14 şi 15 august Festivalul de Cânt şi Joc la Buciumani în localitatea Bucium Şasa din Alba. "Vă aşteptăm la poalele Detunatelor cu muzică populară, dansuri şi delicioasele plăcinte buciumăneşti", ne ademeneşte David Vetălău, urmaş al Fefeleagăi, cea care a inspirat personajul din nuvela lui Ion Agârbiceanu. Camparea e gratuită, iar intrarea la festival este liberă. (I. Gavriliu)

FOCŞANI
Un focşănean a ajuns la spital marţi noapte după ce a fumat o ţigară în care a pus plante cumpărate de la un magazin. Potrivit analizelor, el nu a consumat droguri de mare risc. Tânărul a refuzat internarea şi a declarat poliţiştilor ulterior că de fapt a pus nişte granule în ţigareta fumată cumpărate de la unul dintre magazinele ce comercializează substanţe etnobotanice din oraş. (Dana Lepădat)

POŞTA, ÎNCHISĂ
Oficiile Poştei Române nu vor avea sâmbătă program de lucru cu publicul, fiind zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile Codului Muncii, conform cărora ziua de 15 august - Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului - este sărbătoare legală. Publicaţiile care vor apărea sâmbătă vor fi distribuite luni. (L.D.)

TAXĂ PE PROCEDURI
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani a impus taxă pe procedurile de balneofizioterapie. Este vorba de 50 de lei pe care suferinzii trebuie să-i plătească pentru cele 40 de şedinţe, serviciu gratuit până acum. Conducerea spitalului din Focşani, care a mărit şi taxa pentru parcare în curtea spitalului de la 3 la 5 lei, a motivat că măsura e cauzată de criză. (D. Lepădat)

×
Subiecte în articol: observator