x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Aug 2009   •   00:00

14 august 2009



FRUMOS ÎN WEEK-END
Sfârşitul de săptămână nu va fi cu nimic diferit faţă de zilele precedente. În Capitală, cerul va fi variabil, fiind posibil să plouă trecător seara. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius. La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza şi seara şi pe arii restrânse se vor semnala averse şi descărcări electrice, îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Pe Litoral, vremea va fi numai bună pentru plajă.

MERI ÎNFLORIŢI IAR
Locuitorii mai multor zone din judeţul Alba au constatat surprinşi că merii au înflorit din nou, a doua oară în acest an. Printre localităţile care se laudă cu acest fenomen neobişnuit pentru luna august se numără Mesentea şi Benic, dar şi oraşul Aiud. Astfel, într-o pepinieră din Aiud, foarte mulţi dintre meri au înflorit din nou. Specialiştii spun că vremea din ultima perioadă a favorizat apariţia acestui fenomen din nou. (Lucian Dobrater)

VITEZĂ "NEPERMISĂ"
Fostul atacant stelist Claudiu Răducanu circula ieri cu 205 km/h pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, deşi avea permisul suspendat. Potrivit comisarului-şef Emilian Buican, şeful Poliţiei A1, "la verificarea actelor, poliţiştii au stabilit că Răducanu Claudiu avea permisul suspendat până în 13 august. Deci, astăzi (n.red. - ieri) era ultima zi de suspendare. Şoferul riscă dosar penal de la şase luni la trei ani sau amendă penală pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice în condiţiile în care permisul era suspendat", a declarat Buican. (Elly Cristea)

PROTEST LA HAŢEG
Trei bărbaţi din Haţeg au ameninţat ieri că se aruncă de pe clădirea în care locuiau. Ei erau supăraţi că dimineaţă primiseră înştiinţare că vor fi evacuaţi din căminul de nefamilişti în care-şi duceau traiul. La un moment dat, protestatarii au dus pe acoperiş un copil de 7 ani şi au ameninţat că îl aruncă de pe clădire, însă poliţiştii i-au convins să nu facă acest gest. Poliţiştii i-au convins să coboare, iar cei trei vor fi amendaţi cu câte 500 de lei. (Monalise Hihn)

MORT PE ŞANTIER ANL
Doi muncitori au murit, ieri, după ce au căzut de pe o schelă pe un şantier ANL Făgăraş. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Braşov, Liviu Naghi, accidentul a avut loc în jurul orei 11:50, pe şantierul de construcţii de pe Strada Câmpului. În urma verificărilor s-a stabilit că schela a fost doborâtă, din cauza unei manevre greşite, de o macara care încerca să ridice o cuvă cu beton pe care să o toarne în casa scării blocului ANL. (Libiu Mateescu)

AMENINŢARE - CLUJ
Călătorii şi angajaţii Gării Cluj-Napoca au fost evacuaţi ieri după ce la sediul instituţiei a fost primit un telefon care anunţa că locul "va sări în aer". În zonă s-au deplasat mai multe echipaje de Poliţie şi angajaţi ai Departamentului pirotehnic din cadrul SRI. După câteva ore de căutări şi verificări, pirotehniştii au stabilit că alarma a fost falsă, iar accesul în gară a fost reluat. (Lacrima Andreica)

×
Subiecte în articol: observator