x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Aug 2009   •   00:00

17 august 2009

UN NOU SCANDAL ÎN CARTIERUL BORA DIN SLOBOZIA
Patru persoane au ajuns la spital, iar altele au fost rănite uşor în urma unui scandal ce a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, între două familii de romi din cartierul Bora al municipiului Slobozia.
Poliţiştii şi procurorii audiază peste 30 de persoane, concluzionând că 16 dintre ele au fost direct implicate.

Cartierul Bora este recunoscut în Slobozia pentru desele conflicte ce au loc în acea zonă, în care locuiesc cu preponderenţă persoane de etnie romă.
Un incident similar, în acelaşi cartier, a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, 7/8 august, aproximativ 30 de persoane de etnie romă războindu-se în plină stradă cu ce le-a căzut în mână: furci, topoare, pietre, săbii, trei dintre ei fiind răniţi şi transportaţi la spital.


ŞOFER LA 12 ANI
Un băiat de 12 ani, din Bacău, şi mama sa au fost audiaţi de poliţişti, după ce, vineri seară, copilul a condus maşina mamei sale, un BMW înmatriculat în Marea Britanie. În maşina pilotată de băiat se mai aflau doi prieteni de-ai acestuia, unul dintre înregistrând cu un telefon mobil plimbarea şi ulterior postând imaginile pe internet.

Urmărind imaginile, poliţiştii au ajuns la Toni. La Poliţie, copilul a declarat că pilotează frecvent karturi la pista de agrement din Bacău susţinând că a fost obligat de către prietenii lui să-i plimbe cu BMW-ul mamei sale. Vecinii familiei Scripcaru spun că l-au văzut de mai multe ori pe copil conducând maşina prin cartier.

"În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi pentru încredinţarea maşinii unei persoane care nu posedă permis de conducere. Cercetările continuă, în vederea finalizării dosarului", a declarat comisarul Dorin Roman, şeful Poliţiei Rutiere Bacău.


STÂLP PESTE LINII: CIRCULAŢIE FEROVIARĂ ÎNTRERUPTĂ ÎNTRE PLOIEŞTI ŞI BRAŞOV
Traficul feroviar a fost blocat, duminică după-amiază, între Ploieşti şi Braşov, din cauza unui stâlp de susţinere a cablurilor CFR, care a căzut pe liniile de cale ferată. Stâlpul a fost doborât de o maşină de teren implicată într-un accident.

Potrivit Poliţiei Prahova, o maşină de teren care circula pe direcţia Braşov ­ Bucureşti şi în care se aflau trei persoane a părăsit partea carosabilă, pe serpentinele de la Nistoreşti şi a ieşit în decor, izbindu-se de un stâlp care susţine firele CFR.

 

DOLJ: FOCURI DE ARMĂ LA ADORMIREA MAICII DOMNULUI
Poliţiştii din comuna doljeană Drănic au intervenit, sâmbătă seară, cu sprayuri lacrimogene, trăgând mai multe focuri de armă, pentru a aplana un scandal care a izbucnit la manifestările organizate în localitate de Adormirea Maicii Domnului. În urma conflictului, cinci persoane au fost reţinute.

Scandalul a izbucnit, sâmbătă seară, în jurul orei 20:30, între doi bărbaţi, Marian Burtea (33 ani) şi Antonioni Stanciu (31 ani), care participau la petrecerea organizată în comuna Drănic, cu ocazia sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului.

Din primele verificări ale poliţiştilor, Marian Burtea l-ar fi agresat cu pumnii pe Antonioni Stanciu, iar în ajutorul agresorului au sărit alţi patru prieteni, care au provocat un scandal de mari proporţii, pentru aplanarea conflictului fiind necesară intervenţia poliţiştilor din localitate.

"Poliţiştii au folosit prima dată sprayurile cu substanţe iritante lacrimogere, apoi au tras două focuri de armă în plan vertical", a declarat ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, agent Amelia Căprărin.

×
Subiecte în articol: observator