x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

18 Aug 2009   •   00:00

18 august 2009



ÎNŞELĂCIUNE
Direcţia de comunicare a SC Automobile Dacia atrage atenţia asupra unei noi înşelătorii legate de o falsă promoţie, la care s-ar câştiga autoturisme Dacia Logan MCV prin tragerea la sorţi a zece numere de telefon. Potrivit acestora, escrocheria se găseşte pe adresa http://dacia-reak.webs.com/detaliipromoţie.htm. Suma cerută aşa-zişilor câştigători, care ar urma să fie anunţaţi printr-un sms, este de 250-650 Euro. Constructorul de automobile precizează că nu a organizat şi nici nu organizează concursuri de acest gen.

BACĂU
O tânără de 25 de ani a murit ieri la Spitalul de Urgenţă din Bacău, după ce a fost înjunghiată de mai multe ori de un bărbat, pe o stradă din Bacău. Agresorul a fost lovit în cap cu un lanţ de un bătrân care a asistat la crimă şi care spera să o salveze pe fată. Tânăra a fost transportată la Spitalul de Urgenţă, însă medicii nu i-au mai putut salva viaţa. Potrivit acestora, la spital a ajuns şi presupusul agresor, Liviu Grădinaru, care se pare că, după ce ar fi înjunghiat-o pe fată, ar fi încercat să se sinucidă.

PANOURI PUBLICITARE
Primăria Sectorului 2 desfiinţează astăzi opt panouri publicitare amplasate ilegal pe domeniul public, de pe Şoseaua Petricani, pentru că au fost puse fără a exista autorizaţie de construire. Primele cinci panouri ce urmează a fi demontate sunt pe Şoseaua Petricani, în apropierea liniei ferate Bucureşti - Constanţa, iar alte trei panouri sunt situate pe Şoseaua Petricani la intersecţie cu Strada Paroşeni. Vor fi folosite mai multe utilaje de mare putere, respectiv o macara de 12 tone şi aparate de tăiere a metalului şi spargere a betonului.

IEFTIN LA MARE
Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării lansează, de la 1 septembrie, Programul "Litoralul pentru toţi". Astfel, turiştii pot veni la mare la preţuri avantajoase, tarifele fiind cuprinse între 195 de lei şi 495 de lei, timp de şase nopţi de persoană. "Până în prezent, sunt disponibile peste 2.500 de locuri de cazare în ediţia de toamnă a Programului «Litoralul pentru toţi», lista fiind în continuare deschisă", a afirmat Cristina Frecea, secretarul general al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării. Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia a mai explicat că şi-ar dori ca autorităţile să se implice şi să acorde hotelierilor anumite facilităţi în perioada de desfăşurare a acestui program.

AUDIERI CAZ RIDZI
Procurorii DNA au audiat ieri mai multe persoane în dosarul privind banii cheltuiţi la Ministerului Turismului, în care fostul ministru Monica Iacob Ridzi este cercetat, printre care fostul director economic de la minister, şefa cabinetului Ridzi, precum şi unul dintre martorii denunţători. Concret, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au audiat pe Paul Diaconu, fostul director al Direcţiei Generale Economică şi Resurse Umane Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), căruia i-au prezentat şi învinuirile, fiind pus oficial sub acuzare. O altă persoană audiată de procurori a fost Ileana Cazan, directorul de cabinet al fostului ministru Monica Iacob Ridzi.

×
Subiecte în articol: observator