x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

20 Aug 2009   •   00:00
GRĂDINIŢE REPARATE
Lucrările de reabilitare a unităţilor de învăţământ din Sectorul 1 sunt finalizate în proporţie de 80%. Numărul de locuri în grădiniţe este suficient pentru toţi copiii de vârstă preşcolară, urmând ca până la 1 septembrie toate lucrările să fie încheiate. Totalul fondurilor alocate de la bugetul local pentru consolidarea, modernizarea şi mansardarea unităţilor de învăţământ preuniversitar este de 143.987.000 lei.

IN MEMORIAM
Academia Internaţională "Mihai Eminescu" are printre fondatori trei laureaţi ai Premiului Nobel şi personalităţi marcante ale vieţii cultu­rale şi ştiinţifice. Preşedinte este profesor universitar doctor Ion Deaconescu. În fiecare an, această universitate acordă un mănunchi de premii personalităţilor importante din toate domeniile. Preşedintele prof. dr Ion Deaconescu a acordat diploma "Mihai Eminescu" in memoriam Tatiana Stepa.

BRĂILA
Peste 40 de brăileni care vor să-şi ia permisul de conducere nu sunt pri­miţi în examen pentru că au făcut şcoala cu instructori auto independenţi. Aceştia au terminat cursurile şcolii de şoferi după 11 iunie, dată la care au intrat în vigoare noile reglementări de autorizare a instructorilor auto. Din acel moment, instructorii nu mai au voie să pregătească elevi decât dacă sunt angajaţii unei şcoli de şoferi. Deşi au început orele înainte de schimbarea legii, cursanţii riscă acum să piardă banii şi să fie obligaţi să ia din nou lecţii de şoferie. (F.C.)

ELIBERAT PE CAUŢIUNE
Tribunalul Bucureşti a decis ieri pu­nerea în libertate pe cauţiune a şe­fu­lui clinicii Sabyc, Harry Mi­ro­nes­cu, în vârstă de 70 de ani, după ce acesta a plătit garanţia de 10.000 lei. Decizia Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Avocatul acestuia a afir­mat că Mironescu îndeplineşte condiţiile pentru a pu­tea fi judecat în libertate. Yair Mi­ro­nes­cu este în arest preventiv din 20 iu­lie, alături de tatăl său, Harry Mi­ro­nes­cu, şi de Cecilia Borza, în dosarul de trafic de ovule instrumentat de procurorii DIICOT.

BĂSE ŞI POLIŢIŞTII
Preşedintele Traian Băsescu a invitat zece reprezentanţi ai sindicatului poliţiştilor la negocieri pentru duminică, la ora 12:00. Şeful statului s-a oprit ieri în Piaţa Victoriei, unde are loc, pentru a treia zi consecutiv, pichetul poliţiştilor. Deşi protestul era autorizat între orele 10:00 şi 12:00, şeful statului a ajuns în jurul orei 12:10, unde se aflau încă cei aproximativ 300 de sindicalişti.

"SPIRU", ÎN LEGALITATE
Executivul a decis, ieri, introduce­rea Universităţii "Spiru Haret" în lis­ta instituţiilor de învăţământ su­pe­rior acreditate. "Spiru Haret" poa­te organiza examen de admitere. "Gu­vernul a decis introducerea Uni­ver­sităţii «Spiru Haret» în lista insti­tu­ţiilor de învăţământ superior parti­cu­lar acreditate, precizând clar spe­cia­lizările şi programele de studii acre­ditate sau autorizate să func­ţio­ne­ze", a anunţat purtătorul de cu­vânt al Guvernului, Ioana Muntean. (E.M.)

×
Subiecte în articol: observator