x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Aug 2009   •   00:00

22 august 2009



CU SABIA ÎN BENZINĂRIE
Procurorul de caz a cerut instanţei eliberarea unui mandat de arestare în lipsă pentru autorul jafului produs la benzinăria din comuna Dobra, judeţul Hunedoara, fapt ce s-a şi întâmplat. Un bărbat înarmat cu sabie a intrat în noaptea de joi spre vineri într-o benzinărie şi a ameninţat casiera cu o sabie. Valerian S. are 33 de ani şi antecedente penale şi ieşise de curând din închisoare. Bărbatul este dispărut de la domiciliu, Poliţia continuând cercetările pentru prinderea agresorului. El a fost dat deja în urmărire. (Monalise Hihn)

TURUL ROMÂNIEI
Nevăzătorul Florin Georgescu, cercetător în sociopsihopedagogie şi prietenul lui, Alexandru Răcănel, fost campion naţional de Jiu-Jitsu, pleacă mâine într-un tur al României pe o bicicletă-tandem. Scopul lor este să atragă atenţia asupra faptului că şi persoanele cu anumite deficienţe pot să facă sport. Traseul va avea 2.400 km şi va dura aproximativ o lună. Traseul va fi Bucureşti-Constanţa-Galaţi-Bacău-Suceava- Cluj-Arad-Caransebeş-Alexandria-Bucureşti. Pentru orice ajutor îi puteţi contacta la telefonul lui Florin, 0722-29.64.54. (Dan Cârlea)

TAXE LOCALE
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, consideră că propunerea de majorare a taxelor şi impozitelor locale, oricât de necesară ar fi, este nerealistă. "Se vorbeşte despre majorarea impozitelor în condiţiile în care pensiile şi salariile nu au cunoscut creşteri substanţiale, iar, mai nou, numărul persoanelor trimise în şomaj creşte dramatic. Această majorare înseamnă, de fapt, o creştere pur teoretică a veniturilor. Am avea încasări doar pe hârtie", a spus edilul. Impozitele mai mici cea mai bună soluţie pe timp de criză.

AMENZI PE ŞANTIERE
Primele verificări efectuate de inspectorii municipalităţii, potrivit Brevetului Verde pentru execuţia lucrărilor de construcţii, s-au finalizat cu amenzi în valoare totală de 7.500 RON. Au fost verificate zece dintre cele mai reprezentative şantiere din Capitală, printre care şi cel de la Pasajul Băneasa. Inspectorii au verificat dacă şantierele sunt dotate cu instalaţii de spălare şi stropire, dacă zonele în care se lucrează sunt semnalizate corespunzător şi dacă sunt izolate cu panouri.

MARFĂ CONTRAFĂCUTĂ
Câteva mii de articole vestimentare contrafăcute, a căror valoare în vamă
ar fi fost de peste 80.000 de euro şi care ajunseseră în port, într-un container, din Bangladesh, au fost confiscate de vameşii din Portul Constanţa Sud. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 340.092 de lei. Bunurile respective au fost reţinute de autoritatea vamală, în vederea trimiterii spre expertizare.

ŞOC HIPOTERMIC
Şocul hipotermic este cauza probabilă a decesului copilului ale cărui rămăşiţe umane au fost găsite în zona staţiunii Rânca. Specialiştii încă nu au confirmat oficial faptul că rămăşiţele umane găsite în zona Valea Dâlbanului, la şapte kilometri de staţiune, sunt ale lui Costea Velcev, deşi părinţii băiatului au identificat hainele găsite ca apaţinând acestuia. Conform Poliţiei Gorj, după producerea decesului, animalele sălbatice au devorat cadavrul, medicii legişti continuând să cerceteze fragmentele umane.

×
Subiecte în articol: observator