x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

26 Aug 2009   •   00:00

26 august 2009



DISPERARE FATALĂ
Un bărbat în vârstă de 34 de ani din Galaţi s-a sinucis din cauză că nu mai putea să-şi plătească datoriile către bănci. Tânărul s-a urcat pe unul dintre parapeţii podului situat la ieşirea din municipiul Galaţi şi s-a aruncat în gol. Un echipaj SMURD a sosit la faţa locului şi i-a acordat primul ajutor bărbatului, dar la câteva ore de la internarea sa în spital acesta a decedat din cauza multiplelor leziuni ale organelor interne. (Daniel Mihalaşcu)

INVESTIŢIE LA BLAJ
Centrul istoric al municipiului Blaj, care cuprinde Piaţa 1848 şi patru străzi, va fi refăcut până în 2011, valoarea preconizată a investiţiei ridicându-se la un milion de euro. Întreaga lucrare de amenajare constă în construirea de alei noi, cu pavaj cubic din piatră, gazonare, plantarea de arbuşti şi flori, asigurarea unui nou sistem de iluminare şi chiar refacerea faţadelor într-un stil unitar. Cu o suprafaţă de 14.227 de metri pătraţi, centrul istoric este dominat de Catedrala Greco-Catolică "Sfânta Treime", construită în stil baroc. (Lucian Dobrater)

COMISAR FALS
Mai mulţi patroni din Alba au fost păcăliţi de o persoană care se recomanda drept comisar la Protecţia Consumatorului. Falsul oficial cerea bani şi încărcarea cartelelor sale telefonice prepay cu diverse valori, în schimbul neefectuării unor controale la firme. Aproape 15 agenţi economici au sesizat instituţia cu privire la contactarea lor de un pretins comisar, pe nume Acatrinei. El opera doar telefonic, fără a se prezenta personal la sediul firmelor, pretinzând că în acel moment se află la masă chiar cu şeful său. La Poliţie nu a fost depusă însă nici o plângere. (Lucian Dobrater)

FESTIVAL FOLCLORIC
Obiceiurile şi tradiţiile folclorice din patru ţări sunt puse în valoare la Palatul Cultural "Theodor Costescu" din Severin, unde este organizat Festivalul Ţărilor Dunărene. Evenimentul îşi propune realizarea unei legături de cooperare pe plan economic, social şi cultural între comunităţile locale din România, Bulgaria, Serbia şi Ungaria. Un moment special va fi parada cântecului, jocului şi portului popular din diverse zone folclorice. Pe scenă vor urca Maria Ghinea, Gabriel Zăvoianu, Maria Olteanu, dar şi Cornelia şi Lupu Rednic. (Dan Coman)

PARCUL IZVOR
Inspectoratul Teritorial de Muncă a amendat cu 8.000 de lei firma Alligator Impex, care construieşte scena din Parcul Izvor pe care va cânta Madonna, întrucât nu a fost asigurată instruirea privind normele de securitate a muncii. Pregătirile pentru concertul Madonnei de la Bucureşti sunt în toi, echipa de producţie având 1.200 de persoane. Scena este alcătuită din două module, cântăreşte 100 de tone şi este amplasată pe o suprafaţă de mărimea unui stadion (100 de metri pe 50).

×
Subiecte în articol: observator