x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

29 Aug 2009   •   00:00

29 august 2009



PIEŢE VOLANTE
Începând de astăzi, Ministerul Agriculturii va organiza pieţe volante, la fiecare sfârşit de săptămână, în curtea instituţiei, după un protocol stabilit împreună cu reprezentanţii AGROSTAR. Astfel, vor fi vândute produse apicole, fructe şi legume, produse procesate lactate, produse tradiţionale din alcool din fructe, produse procesate din carne şi produse ecologice. Pieţele vor fi deschise în fiecare sâmbătă, între orele 7:00 şi 14:00, iar duminica, între 7:00 şi 13:00.

MAGISTRAŢII, ÎN GREVĂ
Vicepreşedintele Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a anunţat ieri că magistraţii instanţei suspendă de luni toate activităţile, în afară de judecarea cauzelor cu măsuri preventive şi a celor referitoare la plasamentul minorilor. La rândul lor, judecătorii vor refuza desemnarea în birourile electorale. Adunarea Generală a Judecătorilor, întrunită joi, a constatat un dezechilibru vizibil în modul de salarizare propus de legea unică şi o încălcare a articolului 1 din Constituţie, care prevede că cele trei puteri în stat sunt egale.

NOU REDACTOR-ŞEF
Observatorul ANTENEI 1 va avea de luni, 31 august 2009, un nou redactor-şef în persoana lui Gheorghe Voicu, cunoscut ziarist. Cu o importantă experienţă de presă, Gheorghe Voicu a fost timp de 12 ani redactorul-şef al cotidianului 7 Plus (Naţional). Conform unui comunicat Intact Media Group, Gheorghe Voicu va lucra la implementarea unei strategii moderne a Departamentului de ştiri, într-o abordare de 360.
Aura Ţiţirigă va coordona, ca şi până acum, din postul de redactor-şef, Ştirile Antenei 3, iar Adriana Pava îşi păstrează funcţia de redactor-şef adjunct.

PARCARE INTERZISĂ
De ieri până duminică, parcarea autoturismelor a fost interzisă pe Bulevardul Mamaia timp de trei zile, pe durata întrecerilor din cadrul Class One World Powerboat Championship - Romanian Grand Prix. Maşinile care nu respectă această regulă, impusă timp de trei zile, pe parcursul desfăşurării întrecerilor de pe Lacul Siutghiol, vor fi ridicate de poliţiştii de la Rutieră şi vor fi mutate în parcările din staţiune.

POSTURI EDUCATOARE
Peste 600 de persoane din Capitală şi din alte oraşe s-au înghesuit, joi seară, la testarea pentru posturile de educatoare din grădiniţele bucureştene, patru dintre candidate având nevoie de îngrijiri medicale. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) spun că au fost luaţi prin surprindere de numărul mare de candidaţi. (E.M.)

OPRESCU, ÎN VIZITĂ
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat ieri trei din cele 18 spitale preluate în administrare la 1 mai, după ce Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSM) a investit în acestea. Opres-cu a precizat că doreşte ca respectivele unităţi să adopte modelul francez de organizare. Cooperarea româno-franceză pentru administrarea spitalelor va continua până la sfârşitul anului 2010.

×
Subiecte în articol: observator