x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

31 Aug 2009   •   00:00

31 august 2009



BUGET DE TELEVIZOARE
Agenţiile guvernamentale au bugetat şi în 2009 achiziţii fără legătură directă cu activitatea de bază. Conform unui document guvernamental, redactat în contextul reorganizării agenţiilor subordonate Executivului, anul acesta se achiziţionează în continuare jurnale personale şi televizoare pentru angajaţii agenţiilor guvernamentale, iar sporurile s-au ridicat până la 100% din salariu. Nu lipsesc nici cadourile şi primele de vacanţă inclusiv pentru concediu în străinătate, atât pentru angajaţi, cât şi pentru familiile lor.

TEMPERATURI SCĂZUTE
Sfârşitul lunii august aduce temperaturi mult mai scăzute decât cele cu care ne-am obişnuit. Dacă până acum aveam maxime de 35°C... 37°C, azi maxima va ajunge până la cel mult 28°C în Banat şi Oltenia. În ceea ce priveşte minimele, nici acestea nu rămân neschimbate, ajungând până la 4°C în depresiunile din Transilvania şi 12°C în Oltenia. Ploile nu dispar, fiind prezente în majoritatea regiunilor. În Capitală sunt condiţii de ploaie, iar maxima va ajunge la 23°C.

FURT LA SINAGOGĂ
Poliţiştii ieşeni i-au identificat ieri pe infractorii care au furat diverse obiecte de cult din incinta Sinagogii Mari a comunităţii evreieşti din Iaşi. Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, subcomisarul Mădălin Ţăranu, bunurile sustrase, care au fost vândute, au fost recuperate în totalitate, fiind predate reprezentanţilor comunităţii evreieşti. Infractorii sunt trei tineri - din care doi au vârste între 15 şi 18 ani - care fac parte dintr-un grup de hoţi care sustrag bunuri din imobile aflate în reparaţie sau în construcţie.   

PILOT DECEDAT
Pilotul care s-a prăbuşit marţi seară pe pista aerodromului din Târgu-Mureş a decedat ieri-dimineaţă la Clinica ATI din Târgu-Mureş în urma unui atac cerebral. Avionul de agrement de mici dimensiuni, având o singură persoană la bord, s-a prăbuşit după ce pilotul Eugen Pantea, în vârstă de 54 de ani, a ratat decolarea. Bărbatul a fost internat în stare gravă imediat după accident, având o fractură a coloanei lombare şi un traumatism cranio-facial.

BUNCĂR COMUNAL

Primăria comunei Valea Lungă şi-a inaugurat ieri buncărul antiatomic. Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, ÎPS Andrei, a oficiat ieri slujba de sfinţire a noului sediu al Primăriei, cu buncărul din dotare. Primăria, pregătită împotriva atacurilor nucleare, este situată în judeţul Alba, la limita cu judeţul Sibiu. Numai uşa de acces a costat în jur de 10.000 de lei, iar refugiul nu este încă finalizat. Încăperea va fi dotată cu aparatură specială.
 
EVAZIUNE FISCALĂ

Administratorul unei firme din Timişoara este cercetat penal pentru evaziune fiscală după ce a scos din conturile societăţii aproape 1,5 milioane de lei. Acesta a justificat cu o chitanţă falsă că a cumpărat legume din Serbia, fără a plăti mai multe impozite, în sumă totală de circa 150.000 de lei. Prejudiciul total este de peste 1,7 milioane de lei.

 

×
Subiecte în articol: observator