x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

03 Sep 2009   •   00:00

3 septembrie 2009



ALEGERI, 22 NOIEMBRIE
Guvernul a decis organizarea primului tur al alegerilor prezidenţiale la data de 22 noiembrie, urmând ca turul al doilea să aibă loc la 6 decembrie. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat ieri că Executivul a decis să modifice prin ordonanţă de urgenţă şi Legea de alegere a preşedintelui. Muntean a declarat că toate modificările sunt de natură tehnică şi nu se referă la drepturile electorale. (M.I.A.)

JAF ARMAT LA BRAŞOV

O tentativă de jaf armat a avut loc ieri-seară la o sucursală a Băncii Române pentru Dezvoltare, situată pe Strada Vlahuţă, din municipiul Braşov. Un bărbat a intrat în sediul băncii şi a ameninţat personalul din clădire cu pistolul. Bărbatul nu a reuşit să fure nimic, fiind imobilizat de unul din paznici. Omul se află în arestul Poliţiei.

STICLE PENTRU SPIR

Mascaţii de la SPIR, chemaţi pentru aplanarea unui conflict izbucnit marţi noapte între două familii din cartierul bucureştean Giuleşti-Sârbi, au fost atacaţi cu sticle incendiare de cei implicaţi în scandal, fiind nevoiţi să facă uz de armă. Starea conflictuală între familii era mai veche, într-o zonă catalogată cu risc, astfel că intervenţia cu forţe sporite era necesară. Apariţia maşinilor de poliţie în zonă a iritat şi mai tare spiritele celor implicaţi în scandal, astfel că, în scurt timp, mascaţii de la SPIR au fost atacaţi.

ÎNŞELĂCIUNE
Doi bărbaţi din Mangalia sunt cercetaţi în stare de arest preventiv pentru un prejudiciu de 820.000 de euro. Cei doi sunt acuzaţi pentru înşelăciune, fiind suspectaţi că au prejudiciat mai multe societăţi comerciale cu peste 800.000 de euro. În urma efectuării unor percheziţii la domiciliile celor doi, poliţiştii au descoperit mai multe bunuri din cele pentru plata cărora suspecţii au emis filele cec fără acoperire. Cei doi au fost prezentaţi ieri instanţei Tribunalului Constanţa.

FĂRĂ TAXĂ
Automobilele persoanelor cu handicap ar putea fi scutite de taxe şi impozite. Ministerul Mediului (MM) a propus exceptarea de la plata taxei de poluare atât a utilajelor cu motoare care respectă normele de poluare şi care circulă rar pe şosele, cât şi a maşinilor deţinute de persoanele cu handicap, chiar dacă deţinătorii nu au permis. Aceste modificări ar putea fi introduse în pachetul de măsuri anticriză.

PASAJUL UNIRII

Astăzi se redeschide pasajul pietonal de corespondenţă dintre staţiile de metrou Piaţa Unirii 1 şi Piaţa Unirii 2, potrivit unui comunicat al Metrorex. Pasajul pietonal a fost închis la 16 august, pentru executarea lucrărilor de modernizare şi reconfigurare şi pentru înlocuirea scărilor rulante. Din 16 august, legătura dintre cele două staţii s-a făcut pe la suprafaţă, fără taxarea suplimentară a călătorilor.

AEROPORT ÎNCHIS
Traficul pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca va fi suspendat în perioada 3-7 octombrie. Măsura va fi luată pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii la pista de aterizare-decolare. În această perioadă vor fi afectate aproximativ 150 de zboruri şi 15.000 de pasageri. Traficul pe aeroportul clujean a mai fost suspendat o dată de la începutul anului, tot pentru efectuarea unor lucrări. O parte a zborurilor urmează să fie anulate, iar altele vor fi direcţionate spre alte aeroporturi. Pasagerii trebuie să ceară informaţii la companiile aeriene cu care călătoresc, pentru a evita eventuale neplăceri. (L.A.)

×
Subiecte în articol: observator