x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Sep 2009   •   00:00

4 septembrie 2009



DROGURI "LEGALE"
Centrul Antidrog din municipiul Râmnicu Vâlcea luptă împotriva drogurilor "legale". Centrul a trimis mai multe sesizări Ministerului Sănătăţii privind regimul de funcţionare a unor magazine care comercializează plante halucinogene, comercializate la limita legii, sub denumiri naturiste. În Râmnicu Vâlcea sunt două astfel de magazine, dar comerţul cu "droguri legale" a luat amploare în toată ţara. (D.C.)

MANUALE ÎN BRAILLE
Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) lansează un apel către Ministerul Educaţiei, cerând tipărirea manualelor şcolare braille pentru copiii cu deficienţe de vedere. În România există şapte şcoli şi licee în cadrul cărora învaţă aproximativ 1.000 de copii cu deficienţă vizuală, în fiecare an, acestea propunând un necesar de manuale tipărite în alfabetul braille.

TRENURI BLOCATE
Circulaţia trenurilor pe mai multe rute spre Timişoara, Cluj şi Iaşi a fost întreruptă ieri-dimineaţă. O şoferiţă de 35 de ani nu a respectat semnalele sonore la trecerea peste calea ferată din satul Livada, fiind lovită de un tren Intercity. Locomotiva a fost avariată. După două ore şi jumătate de aşteptare, trenul a ajuns în staţia Oradea Vest, iar circulaţia a revenit la normal, dar mai multe trenuri au avut întârzieri între 56 şi 150 de minute în cursul zilei de ieri, în urma incidentului. (Teodora Ivan)

GREVA FOAMEI
Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Doru Mărieş, declară că se află de o lună în greva foamei. Doru Mărieş a recurs la această formă de protest, cerând "desecretizarea tuturor documentelor din perioada decembrie 1989-iunie 1990 şi accesul neîngrădit la acestea, precum şi conservarea actelor şi lucrărilor efectuate în dosarul Revoluţiei". Acesta mai cere preşedintelui României medierea între Asociaţia 21 Decembrie 1989 şi Guvernul României prin Ministerul de Externe şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (Diana Caloianu)

MONI, FĂRĂ PERMIS
După ce a rămas fără şofer personal, Monica Columbeanu a fost lăsată miercuri noaptea şi fără permis de conducere. Soţia omului de afaceri Irinel Columbeanu a fost prinsă de Poliţia Rutieră conducând cu 117 kilometri la oră pe Strada Lascăr Catargiu, din Sectorul 1 al Capitalei. Poliţiştii i-au suspendat dreptul de a conduce pentru următoarele 90 de zile, amendând-o cu 540 de lei.

LAPTOPURI LA IGPR
Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a cumpărat 62 de laptopuri în valoare de aproape 440.000 de lei, fără TVA. În urma unei licitaţii deschise, anunţate la 22 aprilie, contractul a fost atribuit firmei Alpha Solutions SRL. Contractul este legat de două proiecte finanţate din fonduri comunitare, anume "Prevenirea şi combaterea contrabandei şi contrafacerii ţigaretelor" şi "Întărirea activităţii de răspuns la activităţile economice ilegale ale criminalităţii organizate".

×
Subiecte în articol: observator