x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Sep 2009   •   00:00

5 septembrie 2009



CONCEDIU FĂRĂ PLATĂ
Reducerea cheltuielilor bugetare va fi efectuată la Secretariatul General al Guvernului prin acordarea a câte 10 zile fără plată. Potrivit Mediafax, la această decizie s-a ajuns în urma consultărilor cu salariaţii SGG iar zilele libere vor fi luate în intervalul septembrie-noiembrie 2009. Secretarul general al Guvernului Daniela Andreescu a menţionat că o parte dintre salariaţi au făcut deja cereri pentru punerea în practică a soluţiei iar în zilele următoarele zile va fi stabilit un grafic pe baza căruia angajaţii să stea acasă.

ROMI ÎN LANŢURI

Mai mulţi romi s-au legat cu lanţuri în interiorul Primăriei municipiului Timişoara, în semn de protest. Nemulţumirea lor este legată de o decizie a primarului Gheorghe Ciuhandu, în urma căreia o parte din casa unuia dintre ei a fost demolată, imobilul fiind construit fără autorizaţie pe domeniul public. Încercând să oprească demolarea, aproximativ 20 de persoane de etnie romă s-au adunat ieri în faţa Primăriei Timişoara, apoi au intrat în sediu, unde trei dintre ei s-au legat cu lanţuri şi au cerut să fie primiţi de primar.

PROTESTE JUSTIŢIE
Reprezentanţii asociaţiilor profesionale ale magistraţilor au declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că protestele în Justiţie se vor radicaliza. Decizia a fost luată în urma unei întâlniri între Asociaţia Magistraţilor, Uniunea Judecătorilor, Asociaţia Procurorilor şi alţi magistraţi. Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Mona Pivnicieru, a declarat că nu au primit ultima variantă a legii unice de salarizare şi că, în urma întâlnirii, au fost desemnaţi experţi din rândul magistraţilor care să prezinte Guvernului punctele de vedere şi revendicările.

SALVAT CU ELICOPTERUL
Un bebeluş cu malformaţii cardiace a fost transportat ieri de urgenţă de la Iaşi la Târgu-Mureş, cu elicopterul MAI, pentru o intervenţie chirurgicală. Copilul de 12 zile fusese transferat de la maternitatea din Galaţi la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi, unde, în urma unor investigaţii, s-a constatat că suferea de o malformaţie gravă şi că necesita intervenţie chirurgicală pe cord. Astfel, s-a hotărât transferarea micuţului cu elicopterul către Institutul de Boli Cardiovasculare din Târgu-Mureş.

×
Subiecte în articol: observator