x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

10 Sep 2009   •   00:00

10 septembrie 2009



DROGURI ÎN MAGAZIN
Poliţiştii din Alba Iulia au descoperit pliculeţe cu pastile care conţineau şi o substanţă precursor de droguri, în urma unui control la un magazin de produse naturiste din oraş. Poliţiştii au ridicat pentru cercetări 10 plicuri, fiecare cu trei comprimate filmate dintr-un produs cu denumirea comercială de "ecstasy". Firma care le comercializa are sediul în municipiul Galaţi. (L.D.)

PARCUL IZVOR

Câţiva membri ai unor organizaţii neguvernamentale au protestat ieri în faţa Primăriei Capitalei. Ei au criticat modul în care autorităţile au aprobat o serie de evenimente, printre care şi concertul Madonnei, în Parcul Izvor, fapt ce a dus la distrugerea gazonului. A fost amintit şi articolul 71 al Ordonanţei 114/2007 care interzice schimbarea destinaţiei zonelor verzi, uitat la Camera Deputaţilor. Ecologiştii au discutat aceste probleme şi cu primarul Oprescu, municipalitatea renunţând la a mai organiza spectacole în Parcul Izvor cu ocazia zilelor Bucureştiului. (M.A.C)

FSLI SE RETRAGE

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi-a retras semnătura de pe Acordul semnat la 6 mai cu Executivul. Federaţia acuză Guvernul de nerespectarea mai multor puncte din acest document. Potrivit preşedintelui FSLI, Aurel Cornea, s-a încălcat punctului 1 din Acord, "întrucât Executivul nu este capabil să asigure plata integrală, până la finele anului 2009, a salariilor care se cuvin personalului din Învăţământ".

POLIŢISTA ŞPĂGARĂ
O poliţistă de la Crimă Organizată a fost arestată ieri pentru o mită de 10.000 de dolari. Elisabeta Camelia Nicolescu, ofiţer de Poliţie judiciară în cadrul IGPR - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, a pretins bani de la un om de afaceri ilfovean, pentru a propune o soluţie de neîncepere a urmăririi penale faţă de acesta, într-un dosar penal în care era cercetat pentru evaziune fiscală. Inculpata este cercetată penal în prezent de către procurorii din cadrul DNA.

PROTEST JUSTIŢIE
Magistraţii nu încetează protestul, deşi unele amendamente le-au fost acceptate. Preşedintele onorific al Asociaţiei Magistraţilor din România, judecătorul Viorica Costiniu, a declarat ieri, după întâlnirea cu grupul PD-L din Senat, că justiţia nu va înceta protestele, chiar dacă unele amendamente la legea salarizării le vor fi introduse în lege. Acesta a mai precizat că reprezentanţii justiţiei s-au adresat premierului pentru o discuţie pe problemele din domeniu încă din luna ianuarie.

TÂRG DE ICOANE  
La Muzeul Ţăranului Român are loc între 11-13 septembrie Târgul iconarilor şi crucerilor. Evenimentul dedicat Zilei Crucii mai prilejuieşte expoziţiile "Troiţe din Valea Slănicului, Buzău", "60 de biserici din nordul Olteniei şi sudul Transilvaniei" şi concertul de muzică bizantină al grupului Nectarie Protopsaltul, de la 13 septembrie, ora 16:00. (Daniela Cârlea Şontică)


×
Subiecte în articol: observator