x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Sep 2009   •   00:00

11 septembrie 2009



ÎN PARC CU BICICLETA
Vreţi să vă plimbaţi gratuit două ore cu bicicleta în Parcul Kiseleff? Veniţi astăzi la locul cu pricina, la ora 12:00. Închirierea unei biciclete verzi se va face pe baza buletinului şi a unui contract de dare în folosinţă. "Proiectul este o premieră şi reprezintă un îndemn la mişcare. Este o probă de civilizaţie, o dovadă a faptului că Bucureştiul poate evolua şi se poate transforma într-o capitală europeană", a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. (M.A.C)

METROU - LINIE NOUĂ

Reprezentanţi ai municipalităţii şi ai Metrorex au semnat ieri procesul-verbal prin care cer Guvernului declararea de utilitate publică a lucrării "Magistrala 5 Metrou Drumul Taberei - Pantelimon - tronson Drumul Taberei - Universitate". Lucrările nu pot fi efectuate fără exproprieri, fiind vizate terenuri în suprafaţă de 7.603 mp, din care 1.614 mp sunt construcţii proprietate privată. Sunt ocupaţi şi 15.199 mp aparţinând domeniului statului şi sunt propuse a fi desfiinţate 637 mp de construcţii. (M.A.C)

FĂRĂ GAZE LA ŞCOALĂ

Ca urmare a datoriilor acumulate la plata gazului de peste 250.000 lei, Şcoala Naţională de Gaz din Mediaş va începe noul an şcolar fără gaze. La începutul lunii august a fost sistată furnizarea gazelor, iar de câteva zile şcoala în care se învaţă meseria de gazist a rămas şi fără contoare, după ce angajaţii E-ON Gaz au primit ordin să le demonteze. Situaţia va fi analizată de Primăria Mediaş, care a demarat discuţiile cu furnizorul pentru eşalonarea datoriilor şi reluarea furnizării gazelor. (Dan Tomozei)

AGENT LA BULĂU
Un agent-şef de la Direcţia Permise de Conducere Bucureşti a fost reţinut ieri pentru mită. Potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti, agentul-şef este acuzat că, în perioada martie 2008-mai 2009, ar fi pretins şi primit de la trei martori denunţători sume cuprinse între 1.500 de euro şi 2.500 de euro "pentru a interveni în vederea angajării acestora în cadrul MAI".

DOSARUL REVOLUŢIEI

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat ieri la CSM că dosarul Revoluţiei din 1989 a ajuns pe masa procurorilor civili în luna iunie 2009, Dan Voinea având nevoie de cinci luni pentru a preda documentele. Întrebată despre cererea acestuia de reintegrare în magistratură procurorul general a răspuns că nu doreşte să se antepronunţe, arătând că fostul magistrat are acest drept de a se întoarce ca procuror. (Mediafax)

CĂLDURĂ PE ŢEAVĂ

RADET a anunţat că de luni va începe încărcarea instalaţiilor pentru pregătirea reţelei de termoficare, astfel încât la începerea sezonului rece să poată fi începută livrarea căldurii. Asociaţiile de proprietari bucureştene racordate la sistemul centralizat de termoficare trebuie să se asigure că instalaţiile interioare de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcţionare şi că lucrările în interiorul imobilelor sunt finalizate, să fie evitate incidentele.

MINERIT
Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) ar putea renunţa la planul de disponibilizare a 200 de angajaţi în 2010, a declarat Daniel Burlan, directorul general al companiei. El a spus că numărul minerilor interesaţi să îşi părăsească locul de muncă cu acordarea de salarii compensatorii anul acesta, 420, este mai mic decât cel estimat de administraţie, de 600. Ortacii primesc 29.000 de lei de persoană, la care se adaugă un ajutor lunar de circa 1.000 de lei, timp de maxim doi ani. (D. I.)

NOI MODELE DACIA

Dacia va produce două noi modele mai mari pe platforma Logan care vor ataca segmente complet diferite. Patrick Pelata, directorul operaţional al Renault, a spus că la Piteşti vor fi produse componente pentru sistemul de tracţiune integrală (4x4), destinate utilizării la automobilul de tip SUV pe care constructorul îl va lansa. El a exclus posibilitatea introducerii unei alte platforme decât B0 pe maşinile Dacia în viitorul apropiat. Modelele produse la Piteşti nu vor putea obţine cinci stele la testele de siguranţă. (D.I.)

×
Subiecte în articol: observator