x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

08 Dec 2009   •   00:00
DECIZIE CAZUL NEMESCU
Judecătorii au decis ieri condamnarea la şase ani a britanicului Ali Imran pentru uciderea într-un accident rutier a regizorului Cristian Nemescu, a sunetistului Andrei Toncu şi a taximetristului Dumitru Arustei. De asemenea, instanţa a dispus ca Imran să plătească daune morale părţilor civile din dosar. Accidentul a avut loc în noaptea de 25 spre 26 august 2006. Cei trei se aflau în taxi, când autoturismul condus de Ali Imran a trecut pe culoarea roşie a semaforului, lovindu-i în plin. Imran se afla în România cu afaceri şi în seara accidentului venea de la un club.

EXPLOZIE CU ŞASE RĂNIŢI
Şase persoane au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Sibiu după ce au fost cuprinse de flăcările izbucnite la o staţie de reglare a gazului din cartierul Valea Aurie. Acestea erau angrenate în lucrări de reparaţie după o defecţiune apărută la o conductă de gaze, la care se realiza şi procedura de curăţare a ventilelor.
În urma exploziei, cele şase persoane au suferit arsuri de gradul I, II şi III pe faţă, mâini. Şi căile respiratorii au fost afectate, însă toate victimele sunt în afara pericolului. Pentru că exista riscul extinderii incendiului, două imobile au fost evacuate, iar alimentarea cu gaz în cartier a fost oprit. În zonă s-au deplasat maşini ale Pompierilor şi Poliţiei, care au intrat în dispozitiv pentru oprirea incendiului şi limitarea pagubelor. (Dan Tomozei)

FĂRĂ BRAZI LA BRAŞOV
Nici una din cele cinci pieţe mari din municipiul Braşov nu a fost încă autorizată pentru vânzarea brazilor de Crăciun. Directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare Braşov, Virgil Palade, a precizat ieri că autorizaţia se poate elibera în maximum două zile de la depunerea solicitării. Reprezentanţii ocoalelor silvice au anunţat că vor comercializa pentru Sărbătorile de Crăciun 1.500 de brazi în pieţele municipiului. Virgil Palade susţine că a început o perioadă destul de grea pentru instituţia pe care o conduce, pentru că, până la Sărbătorile de Crăciun, furturile de brazi se accentuează mai ales în anumite zone ale judeţului.

SEDIU NOU
Activitatea Primăriei Bucureşti se va muta, începând cu luna ianuarie, într-un sediu nou închiriat de municipalitate pe Splaiul Independenţei nr. 291-293, Sector 6. Astfel se va putea consolida imobilul actual din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, Sector 5. Clădirea va avea o suprafaţă utilă de cel puţin 9.000 mp, un spaţiu pentru arhivă de minimum 600 mp şi un spaţiu alocat pentru registratură şi recepţie. De asemenea, în noul sediu va exista posibilitatea amenajării unei săli de consiliu cu o capacitate de cel puţin 100 de persoane, precum şi a unor săli de şedinţă.

ACCIDENT POŞTA CÂLNĂU
Şase persoane, între care un copil, au fost rănite ieri într-un accident de circulaţie petrecut în localitatea buzoiană Poşta Câlnău. Din primele date a reieşit că accidentul s-a produs din cauza şoferului unui autoturism Dacia, care nu s-a asigurat şi nici nu a semnalizat în momentul în care a vrut să vireze pentru a intra, cel mai probabil, într-o staţie GPL, fiind lovit în plin de un alt autoturism, Dacia Logan. În urma impactului dintre cele două maşini, au fost rănite şase persoane, între care şi un copil.

MAŞINĂ SPARTĂ
Maşina preşedintelui PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, a fost spartă în noaptea de duminică spre luni, din autoturism fiind furat casetofonul. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, Livia Popa, a declarat că, din primele informaţii, este vorba despre un furt obişnuit. Preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, a declarat, la insistenţele presei, că este convins că a fost vorba despre o spargere obişnuită şi nu crede că se poate face vreo legătură cu politicul.

"ZUGRAVI" INFRACTORI
Doi bărbaţi, îmbrăcaţi în zugravi, au intrat pe fereastra deschisă a unui apartament situat la etajul I al unui bloc din municipiul Vulcan, de unde au luat peste un kilogram de bijuterii şi o sumă importantă de bani. Unul dintre ei a fost arestat, iar celălalt e căutat de Poliţie.
În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au stabilit că suspecţii au pătruns în apartament pe timp de zi printr-o fereastră lăsată deschisă de proprietari. Pentru a comite furtul, cei doi suspecţi s-au deghizat în zugravi, au pătruns cu o scară din lemn prin fereastra lăsată deschisă a apartamentului situat la etajul I şi au furat bijuteriile din aur. Poliţiştii au reuşit să recupereze peste 10% din prejudiciu, continuând cercetările în cauză.

ALI IMRAN S-A PREDAT
Ali Imran s-a predat aseară, la Secţia 10 Poliţie, şi va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova. Pe numele lui a fost emis un mandat de executare a pedepsei de şase ani de închisoare pentru uciderea, într-un accident rutier, a regizorului Cristian Nemescu şi a sunetistului Andrei Toncu. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat că Ali Imran se află în prezent la Poliţia Capitalei, iar după îndeplinirea formalităţilor va fi dus la Penitenciarul Rahova, unde urmează să ispăşească cei şase ani de închisoare.

RATING MENŢINUT

Agenţia Standard&Poor's (S&P) a anunţat că rezultatul alegerilor prezidenţiale nu va afecta ratingurile suverane ale României şi perspectiva acestora. Analiştii S&P se aşteaptă ca mediul politic să se stabilizeze după formarea unui nou guvern. În opinia agenţiei, Guvernul trebuie să acorde importanţă măsurilor bugetare care vizează reducerea cheltuielilor cu salariile funcţionarilor publici unei noi reforme în privinţa pensiilor şi stabilirii unei structuri fiscale credibile, dacă vrea să atingă obiectivul de deficit bugetar de 7,3% din PIB în 2009 şi de 5,9% din PIB în 2010.

INTERDICŢIE PENTRU EDIL
Viceprimarul din Ştefăneşti, căutat 24 de ore de poliţişti pentru a fi cercetat într-un dosar de mită electorală, s-a predat. Potrivit reprezentanţilor IJP Argeş, viceprimarul Ion Mihalcea, citat procedural pentru a fi cercetat într-un dosar în care este acuzat de mită electorală, s-a prezentat aseară la sediul Poliţiei din oraşul argeşean Ştefăneşti. El a fost prezentat ulterior Parchetului Curţii de Apel Piteşti, care a emis pe numele lui ordonanţă pentru 30 de zile, privind interdicţia de a părăsi ţara.

CAZUL GORBUNOV
Procesul în care Serghei Gorbunov este judecat la Deva pentru tâlhărie a fost amânat din nou. La termenul de ieri, originalul expertizei ADN nu a ajuns la dosar, ci doar o copie trimisă prin fax, iar cei implicaţi au cerut termen pentru a o studia. Judecătorul a stabilit un nou termen pentru 4 ianuarie. Acesta este cel de-al cincilea termen consecutiv la care procesul se amână din cauza expertizei. Serghei Gorbunov este judecat de magistraţii Judecătoriei Deva pentru tâlhărie, el fiind acuzat că l-a atacat, în urmă cu şase ani, pe patronul unei case de schimb valutar din Deva şi că i-a furat 65.000 de lei.

×
Subiecte în articol: observator