x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

09 Dec 2009   •   00:00

9 decembrie 2009

ACOPERIRE TELECOM
Serviciile de telefonie mobilă sunt disponibile, cu două excepţii, în toate localităţile rurale din România, a declarat ieri şeful Serviciului Reglementări Tarife şi Serviciu Universal din cadrul ANCOM. Statisticile arbitrului telecom mai arată că telefonia fixă nu este prezentă în 2.710 de localităţi, iar pentru 2.682 dintre acestea nu există nici linii de acces disponibile. Cu două săptămâni în urmă, directorul STS, Marcel Opris, preciza că la 87 de secţii de votare din ţară nu a existat acoperire din partea operatorilor de telefonie mobilă.
O statistică eurostat arată totodată că numai 2% din români fac cumpărături online. (Alexandru Rădescu)

SONDAJ PESIMIST
Angajatorii din România ocupă ultimul loc la nivel mondial privind intenţiile de recrutare în ianuarie-martie 2010, pentru a doua oară consecutiv în acest an. Firma de recrutare Manpower a realizat un studiu la nivel mondial privind activităţile de angajare în primul trimestru al anului viitor pe un eşantion de aproape 71.000 de directori de resurse umane şi de recrutare din organizaţiile publice şi private din 35 de ţări. În România, studiul se bazează pe răspunsurile a 754 de angajatori. Astfel, 58% din angajatorii români nu prevăd nici o schimbare în forţă de muncă în primul trimestru al anului 2010, 15% se aşteaptă să crească volumul angajărilor şi 26% anticipează o scădere în activitatea de recrutare.

ŞEF PERMISE CONDAMNAT
Agentul de la Direcţia Permise de Conducere Bucureşti, Cristian Lungu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani şi jumătate de închisoare pentru trafic de influenţă. Tribunalul Bucureşti a respins, la finalul lunii noiembrie, ca neîntemeiată, cererea lui Lungu privind schimbarea încadrării juridice din patru infracţiuni de trafic de influenţă în cea de înşelăciune în formă continuată. Tribunalul l-a condamnat pe Lungu la patru pedepse de câte trei şi doi ani de închisoare, pentru fiecare dintre cele patru infracţiuni prezentate de procurori. El a mai fost obligat să restituie martorilor din proces Nicolae Grigore Lazăr - 3.500 de euro, Cristian Teşoi - 1.500 de euro şi lui Florin Simion - 1.500 de euro.

BUCUREŞTIUL POLUAT
Bucureştiul s-a clasat pe ultimele locuri în Indexul European al Oraşelor Verzi, ieri, la Copenhaga, clasament realizat de The Economist Intelligence Unit, ocupând locul 28 din 30, cu un punctaj de 39,14 din 100, Sofia şi Kiev fiind singurele oraşe mai poluate din cele evaluate. Pe primele trei locuri s-au situat, în ordine, Copenhaga (cu un punctaj de 87,31 din 100), Stockholm (86,65) şi Oslo (83,98). Topul a fost realizat în funcţie de: emisiile de dioxid de carbon, resursele de energie, densitatea clădirilor, transporturile, resursele de apă, cantitatea deşeurilor, calitatea aerului şi politica mediului.

×
Subiecte în articol: observator