x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

11 Dec 2009   •   00:00

11 decembrie 2009



TAXĂ DE POLUARE
Valoarea minimă a taxei de poluare pentru prima înmatriculare a unui Logan nou se va situa între 363 şi 774 de euro, varianta cilindrică cu cel mai înalt grad de poluare, începând cu 1 ianuarie 2010, potrivit Mediafax. Tot de la această dată, proprietarii maşinilor care au monitorizări conforme cu normele de poluare Euro 4 vor plăti şi ei taxa de primă înmatriculare, nivelul ei fiind stabilit în funcţie de capacitatea cilindrică şi de emisiile de CO2. Astfel că pentru Kia Cee'd, cea mai vândută maşină de import în acest an, se vor plăti taxe între 432 şi 1.200 de euro. Totuşi, reprezentanţii industriei auto din România susţin că aplicarea taxei auto ar putea avea un impact minim asupra pieţei.

RENII LUI MOŞ CRĂCIUN
Pentru că se apropie Crăciunul, atmosfera de sărbătoare din Parcul Copilului din Sectorul 4 va fi întregită de prezenţa "acasă la Moş Crăciun" a unei familii de reni. Cele patru ajutoare ale Moşului - doi adulţi şi doi pui - au sosit tocmai din Laponia pentru ca timp de o lună să îi încânte atât pe micuţii care se vor juca în această perioadă în parc, cât şi pe părinţii sau bunicii acestora. Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, spune că a pregătit şi alte surprize în Parcul Copilului o dată cu redeschiderea patinoarului, a pârtiei de schi, dar şi concerte, concursuri şi jocuri distractive.

POLIŢISTĂ CONDAMNATĂ
Ofiţerul de poliţie judiciară Elisabeta Camelia Nicolescu, de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, a fost condamnată ieri de Curtea de Apel la 3 ani de închisoare.
Ea a primit mită 10.000 de dolari pentru a opri cercetările într-un dosar de evaziune fiscală. De asemenea, instanţa a decis ca martorul denunţător să primească înapoi suma de 5.000 de lei şi a obligat-o pe Elisabeta Camelia Nicolescu să plătească 500 de lei cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă. Ofiţerul de poliţie a fost prins în flagrant, la 8 septembrie, după ce a primit de la denunţător suma de 10.000 de dolari, reprezentând o primă tranşă din mita pretinsă.

COPIL ABANDONAT
Un copil de 3 ani, găsit abandonat în Parcul Plumbuita, a fost salvat de reprezentanţii Primăriei Sectorului 2. Acesta a fost găsit într-unul din ţarcurile special amenajate pentru câini, prezentând o serie de muşcături, motiv pentru care asistenţii sociali au intervenit de urgenţă pentru salvarea vieţii micuţului. El a fost internat la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului "Alfred Rusescu" pentru investigaţii medicale, iar autorităţile vor începe cercetările în vederea identificării părinţilor şi stabilirii răspunderii acestora.

NECOLAICIUC, AUDIAT
Ministerul Justiţiei a informat ieri că autorităţile americane au comunicat faptul că, probabil, instanţa competentă a statului Florida va stabili data audierii lui Mihai Necolaiciuc pentru luna februarie 2010. Fostul director general al companiei CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost arestat în SUA în vederea deportării pentru încălcarea legilor emigrării la 17 iunie 2009 şi arestat provizoriu în vederea extrădării la data de 23 iunie 2009. Necolaiciuc este în prezent în custodia Departamentului american pentru Migraţie şi Vămi.

TÂRGUL DE ANTICHITĂŢI
Amatorii de antichităţi care nu au reuşit să ajungă la ediţiile anterioare, dar şi colecţionarii împătimiţi, aflaţi mereu în căutare de piese unicat sunt invitaţi în acest week-end în Parcul Kiseleff la "Târgul de Antichităţi şi produse meşteşugăreşti", cea mai mare întâlnire a anticarilor, numismaţilor şi filateliştilor din România. Participanţii la târg vor putea admira expoziţii de filatelie, numismatică, icoane, decoraţiuni interioare, carte veche, bijuterii realizate manual şi multe alte antichităţi veritabile aduse de peste 80 de expozanţi din întreaga ţară.

COŞ DE GUINNESS BOOK
Cel mai înalt coş din nuiele, realizat de o echipă de împletitori în cadrul Festivalului TurdaFest, a fost omologat de Guinness World Records. Coşul este oval şi are o înălţime de 9,48 de metri, o lungime de peste 18 de metri la bază şi peste 10 metri lăţime, depăşind cu aproape doi metri înălţimea coşului unei echipe poloneze căreia i-a aparţinut recordul mondial. Coşul este amplasat în cadrul complexului Expo Transilvania din Cluj-Napoca. Înscrierea în Cartea Recordurilor le dă speranţe organizatorilor în ceea ce priveşte primirea de comenzi pentru impletitori

×
Subiecte în articol: observator