x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Ian 2010   •   00:00

4 ianuarie 2010



TREN ÎNTÂRZIAT
Traficul feroviar pe magistrala Timişoara - Bucureşti a fost perturbat în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce un bărbat a furat o sută de metri de cablu de la instalaţia electrică. Incidental a avut loc în apropierea Gării Drobeta Turnu-Severin. Subinspectorul Cătălin Murgu a precizat că bărbatul a fost prins în apropierea locului de unde a tăiat cablurile în timp ce dădea foc izolaţiei, în încercarea de a recupera cuprul pe care avea de gând să îl vândă. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru furt, riscând pedeapsa cu închisoarea până la şapte ani.

ÎNAPOI LA MUNCĂ
Traficul a crescut cu 40% în ultimele 24 de ore în Vama Porţile de Fier I, pe sensul de ieşire din ţară. Românii care lucrează în străinătate şi care au venit să petreacă sărbătorile acasă se întorc acum în ţările unde îşi au locurile de muncă. "În ultimele 24 de ore, Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I a fost tranzitat de peste 1.800 de persoane şi 700 de mijloace de transport. Traficul se desfăşoară fluent, neexistând aglomerări", a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisar-şef Valeriu Pera.

CAPTURI-RECORD
Poliţiştii de frontieră au confiscat anul trecut ţigări de contrabandă în valoare de 7,2 milioane de euro. Marfa, provenind din Ucraina sau Republica Moldova, era destinată pieţelor din România sau din străinătate. Totodată, poliţiştii de frontieră au depistat mărfuri destinate comercializarii la negru în valoare de peste 102 milioane de lei precum şi peste 10,5 kilograme de bijuterii din aur şi 83 de kilograme de bijuterii din argint. Acestea au fost depistate atât la intrarea în ţară - în punctele de trecere a frontierei sau la frontiera verde -, cât şi la ieşire către statele Schengen.

POLIŢIST BEAT LA VOLAN
Un poliţist din comuna Brastavăţu, judeţul Olt, a încercat să se sinucidă trăgându-şi trei gloanţe în cap, după ce, băut fiind, a provocat un accident rutier. În urma incidentului, omul legii a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde va fi operat. Constantin Goncea (49 ani) din localitatea Vişina Nouă, ajutor-şef de post, conducea maşina de serviciu când a accidentat două persoane aflate pe marginea unui drum judeţean. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că atât poliţistul, cât şi bărbatul aflat pe marginea drumului erau băuţi. Oamenii legii urmează să stabilească cu exactitate circumstanţele accidentului.

PETIŢIE ÎN SINGAPORE
O petiţie online semnată de 700 de persoane cere Bucureştiului să coopereze cu anchetatorii şi să despăgubească victimele accidentului în care a fost implicată o maşină a Ambasadei României în Singapore. Petiţia online cere Guvernului României şi Ambasadei să despăgubească familiile victimelor, să coopereze în anchetă şi, dacă însărcinatul cu afaceri al României, Silviu Ionescu, se va dovedi vinovat, să îi suspende imunitatea şi să îl predea poliţiei. Maşina a fost implicată, la 15 decembrie, într-un accident soldat cu trei răniţi, dintre care unu a decedat. (MFM)

×
Subiecte în articol: observator