x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

08 Ian 2010   •   00:00

8 ianuarie 2010



STOP CERŞETORIEI!
Peste 20.000 de fluturaşi vor fi împărţiţi în acest an în principalele intersecţii din Sectorul 2 pentru a-i convinge pe bucureşteni să nu-i mai sprijine cu bani pe micii cerşetori, ci să semnaleze imediat asemenea cazuri la Telefonul Copilului - 9852. Sub sloganul "Ajută-ne să-i ajutăm", administraţia locală doreşte să strângă cerşetorii de pe stradă cu ajutorul lucrătorilor sociali şi să-i cazeze în adăposturi destinate acestor cazuri.

MERKEL, LA CLUJ
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se va afla la Cluj la sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai, transmite Mediafax. Vizita lui Merkel este prilejuită de primirea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB), care i-a fost acordat în august 2009. Rectorul UBB. (I. Cristea)

NEREGULI TELECOM
Aproximativ 90 de magazine ale furnizorilor telecom nu respectă obligaţiile de informare a utilizatorilor finali, conform unui raport al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii. Inspectorii ANCOM au efectuat 1.110 controale la punctele de lucru aparţinând unui număr de 28 de companii, constatând 178 de încălcări ale prevederilor impuse. Cele mai multe nereguli au fost înregistrate la magazine sau parteneri Orange (54), Cosmote (30), RDS (11), Romtelecom (9), Vodafone (8). (A.R.)

BILANŢ LA FRONTIERĂ
Poliţiştii de frontieră au depistat în anul 2009 la graniţele României aproape 360 de grupuri de migranţi, peste 200 de traficanţi de persoane şi aproape 160 de victime ale traficului. Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră au constatat anul trecut 64 de cazuri de trafic de persoane şi 157 de victime. Au mai fost identificaţi peste 1.200 de migranţi ilegali. (M.R.)

×
Subiecte în articol: observator