x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Ian 2010   •   00:00
Ştiri pe scurt
Sursa foto: Bogdan Stamatin/Mediafax

14 ianuarie 2010



CITAT ÎN SUA
Mihai Necolaiciuc, fostul boss al SNCFR pentru care se încearcă extrădarea, va fi citat de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti la locul de detenţie din Florida - SUA. Măsura a fost dispusă după ce instanţa a constatat că pentru termenul de ieri nu fusese îndeplinită procedura citării lui Necolaiciuc. Citaţia împreună cu o copie după rechizitoriu urmează să fie trimise părţii americane. În acest dosar, Necolaiciuc a fost trimis în judecată alături de alte cinci persoane pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. (Violeta Fotache)

PREDA, TOT LIBER
Adrian Preda, inculpat în dosarul furtului de arme de la Ciorogârla, rămâne în libertate, în timp ce fratele său şi toţi ceilalţi arestaţi rămân după gratii. Curtea de Apel Bucureşti a respins miercuri atât recursurile declarate în dosar împotriva arestării preventive a 14 inculpaţi, cât şi recursul parchetului împotriva nearestării fratelui lui Eugen Preda. (Violeta Fotache)

ŞEFUL ANL, DEMIS
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, l-a revocat din funcţie pe directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, Jean Vraciu. El demarase procedurile pentru achiziţionarea a trei autoturisme de teren în valoare de 124.000 euro. Udrea a declarat că ministerul nu îşi permite achiziţii extravagante. Jean Vraciu, fost senator PD-L, a fost numit director al ANL în octombrie 2009. (E.S.)

AVIZ PENTRU CSA
Liderul PC, Daniela Popa, a primit ieri avizul favorabil al comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe cu privire la nominalizarea ca membru al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Daniela Popa a anunţat că, dacă va fi validată de Parlament, va renunţa temporar la funcţiile de deputat, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi membru de partid, calitatea de membru CSA fiind incompatibilă cu orice altă funcţie politică. Ea a precizat că, dacă nu va fi învestită de Parlament, nu va renunţa la poziţiile deţinute în prezent.

AMR CERE DEMISII
Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) cere demisia judecătoarei Florica Bejinaru din funcţia de preşedinte al CSM. AMR îi solicită judecătoarei să lase funcţia unei persoane "aflată dincolo de orice îndoială rezonabilă în privinţa moralităţii sale" şi să nu sacrifice imaginea sistemului judiciar pentru o simplă dorinţă personală. "Nu am luat niciodată bani efectiv de la Securitate", a transmis Bejinaru prin purtătorul de cuvânt, precizând că membrii CSM care au votat-o au considerat că are autoritate morală. (Violeta Fotache)

FONDUL PROPRIETATEA
Daniela Lulache, fostul director general al Fondului Proprietatea (FP) este mai bogată cu aproape jumătate de milion de euro, bani primiţi anul trecut prin indemnizaţii de conducere, bonus de performanţă şi compensaţii. Asta reiese din declaraţia sa de avere, postată pe site-ul Fondului, potrivit Mediafax. Ea a fost revocată din funcţie de Consiliul de Supraveghere al FP în luna decembrie, în locul său fiind numit Ionuţ Popescu, consilier pe probleme economice al premierului Emil Boc. (D. I.)

×
Subiecte în articol: observator