x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

18 Ian 2010   •   00:00

18 ianuarie 2010



RADIOGRAFIE ISD
O radiografie a alegerilor prezidenţiale realizată de Institutul "Ovidiu Şincai" (ISD) arată că multe greşeli strategice ale PSD, ale echipei de campanie şi ale liderului partidului, Mircea Geoană, au dus la pierderea strategică a competiţiei electorale. Printre greşelile enumerate de ISD făcute de Geoană sunt vizita la S.O. Vântu cu explicaţiile neconvingătoare şi un discurs sugerând constant "artificialitate". ISD recomandă PSD asumarea înfrângerii şi reformarea partidului, principala condiţie fiind schimbarea liderului PSD.

MITREA, HOTĂRÂT
Senatorul PSD Miron Mitrea este "aproape sigur" că va candida la funcţia de preşedinte al formaţiunii social-democrate. El a declarat la Realitatea TV că şi i-ar dori în echipă pe Adrian Severin, Mircea Paşcu, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu. Liderul PSD, Mircea Geoană, spune însă că un PSD condus de Miron Mitrea ar reprezenta un partid subordonat lui Traian Băsescu şi PD-L, în timp ce un PSD condus de Adrian Năstase ar reprezenta o întoarcere în timp.

CORDUNENII, PRINŞI
Liderul clanului Cordunenilor, Bogdan Constantin, alături de alte 29 de persoane, a fost pus oficial sub acuzare de procurorii DIICOT-Iaşi după 47 de percheziţii în Iaşi şi Braşov. Peste 110 persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri, dintre acestea fiind puse sub învinuire 30, membri ai "Clanului Cordunenilor". Membrii grupului infracţional organizat sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă, trafic de persoane şi fraude economice.

TURUL DOI ÎN UCRAINA
Liderul opoziţiei proruse din Ucraina, Viktor Ianukovici, şi principalul său contracandidat, premierul Iulia Timoşenko, au intrat ieri în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne. Ianukovici a obţinut 32% din voturi, iar Timoşenko 27% în primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit sondajului realizat de Fundaţia Iniţiative Democratice, citat de AFP şi preluat de Mediafax. Un al doilea sondaj, realizat de Gfk Ukraine, îl creditează pe Ianukovici cu 35% şi pe Timoşenko cu 26% din voturi. Turul al doilea va fi organizat la 7 februarie.

×
Subiecte în articol: observator