x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

19 Ian 2010   •   00:00

19 ianuarie 2010



GROPI ÎN LUCRU
În urma ninsorilor, DN 1 este afectat de gropi pe sectorul cuprins între localităţile Câmpina şi Comarnic. Pentru astuparea gropilor, drumarii au decis să toarne mixtură stocabilă la rece, aceasta fiind o soluţie provizorie, întrucât din cauza condiţiilor meteorologice nu s-a putut turna asfalt la cald. Tot săptămâna aceasta se lucrează şi pentru astuparea gropilor apărute pe DN 1 A Ploieşti - Braşov, în zona localităţii Stânceşti şi între localităţile Măgurele şi Vălenii de Munte. (M.R.)

AUTOSTRADĂ CU TAXĂ
Reprezentanţii consorţiului Vinci-Aktor şi Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, au semnat ieri contractul în valoare de circa 4,8 miliarde de euro pentru cei 55 de kilometri ai tronsonului Comarnic - Braşov. Contractul se întinde pe o perioadă de 30 de ani, dintre care patru vor fi alocaţi pentru construcţie. Din 2014, şoferii care vor să parcurgă cei 55 de kilometri ai tronsonului vor fi nevoiţi să plătească o taxă de circa doi euro pentru un autovehicul. (Elena Stan)

CORDUNENII, DUPĂ GRATII
Procurorii DIICOT au reţinut 21 de persoane din "Gruparea Corduneanu", condusă de Bogdan Constantin, fost Corduneanu. Reţeaua activa în România, Republica Moldova, Italia, Spania, Irlanda, Austria şi Germania. Banii obţinuţi din furturi, prostituţie, cerşetorie, tâlhării, fraude erau trimişi în ţară liderului grupării ori unei persoane de încredere, până acum suma probată fiind de peste 2 milioane de euro. Cei 21 de inculpaţi vor fi duşi la instanţă, cu propunere de arestare pentru 29 de zile. (Violeta Fotache)

A/H1N1, ÎN DECLIN
Gripa cu virus A/H1N1 pare să fie în declin în emisfera de nord, unde "ce e mai rău poate că a trecut". Afirmaţia a fost făcută de directoarea OMS, Margaret Chan, în faţa Consiliului Executiv, reunit începând de ieri la Geneva. Ea a precizat însă că se recomandă a nu se trage concluzii pripite până în luna aprilie, când sezonul normal al gripei ia sfârşit. Tot ieri, Margaret Chang a recunoscut că nu a prevăzut că oamenii vor decide să nu se vaccineze împotriva gripei cu virus A/H1N1. (Magda Colgiu)

MOBILIZARE LA CURĂŢENIE
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut ieri Administraţiei Străzilor să cureţe de mizerie stopurile şi semnele de circulaţie, subliniind că semafoarele trebuie să funcţioneze normal, nu pe intermitent. Nemulţumit cum s-a acţionat, el le-a cerut operatorilor de deszăpezire "să intre odată în normalitate". El i-a mai cerut directorului Administraţiei Străzilor, Alina Roman, ca aceia care au câştigat licitaţia pentru întreţinerea pasajelor să facă şi curăţenie în ele, chiar dacă nu au semnat contractul. O altă nemulţumire a lui Oprescu a fost că nici parcările publice nu erau curăţate. (M.A.C.)

×
Subiecte în articol: observator