x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Ian 2010   •   00:00

21 ianuarie 2010



CONFERINŢĂ EUROPEANĂ
Societatea de Neurologie din România, condusă de prof. univ. dr Ovidiu Băjenaru, organizează în perioada 22-24 ianuarie la Bucureşti a treia Conferinţă Europeană de Neurologie în Practica Clinică. La conferinţa care va avea loc la Hotelul Marriott din Bucureşti vor participa numeroşi specialişti, printre care prof. Mathieu Zuber (Paris), prof. Maria Pio Amato (Florenţa), prof. Thierry Kuntzer (Laussane). Tema principală a conferinţei se referă la noi metode de explorare şi abordare medicală pentru tratarea bolilor neurovasculare şi neurodegenerative.

VACCIN SIGUR
Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a informat că până la 17 ianuarie au fost vaccinate contra virusului pandemic 1.241.969 de persoane. În cadrul Comitetului de gripă a fost prezentată analiza cazurilor la care s-au identificat unele reacţii adverse postvaccinale. Dintre cele 30 de posibile reacţii adverse postvaccinale raportate s-au confirmat 13. Ele au fost uşoare şi s-au manifestat prin roşeaţă la locul vaccinării, stări de subfebrilitate pasageră, dureri de cap. Nu a fost înregistrată nici o reacţie adversă severă postvaccinală. (M. Marincovici)

PROTESTE ÎN EDUCAŢIE
Sindicaliştii de la Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) s-au retras ieri de la negocierile cu ministerul de resort privind disponibilizarea a 15.000 de angajaţi. "Ministerul Educaţiei nu are nici un program de protecţie socială, dar se discută în continuare despre disponibilizări. Ne-am retras până când domnul ministru va înţelege că aceşti oameni trebuie protejaţi", a declarat secretarul general al FEN, Constantin Ciosu. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, nu a fost prezent ieri la negocierile cu sindicatele. Nemulţumite de măsurile discutate cu Ministerului Educaţiei, federaţiile sindicale au început discuţiile pentru declanşarea protestelor, a anunţat liderul Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu. (Diana Scarlat)

CONTURI BLOCATE
ANAF a blocat conturile Realitatea Media pentru obligaţii fiscale restante ajunse la scadenţă şi neachitate în valoare de 4,89 milioane de lei, reprezentând contribuţii neplătite la bugetul asigurărilor sociale, informează Mediafax, citând surse ANAF. "Am făcut poprire pe sumele existente în conturile bancare ale Realitatea Media, precum şi pe cele viitoare provenite din încasările zilnice în lei sau în valută, conturile de la opt bănci", au declarat sursele citate. "Până în prezent, noi nu confirmăm blocarea conturilor", ne-a declarat un reprezentant de comunicare al Realitatea Media.

TRAFIC DE PERSOANE
Comisarul Cristian Duţă, şeful Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul DCCO a Poliţiei Române, a afirmat ieri că anul trecut au fost identificate aproape 650 de victime ale traficului uman. El a fost prezent la ceremonia de premiere a Europeanului Anului 2010, titlul revenindu-i româncei Iana Matei. Ea conduce de 11 ani un ONG specializat pe recuperarea şi reabilitarea victimelor traficanţilor de persoane. Stabilită din 1990 în Austria, Iana Matei a ajutat 420 de tinere să se reintegreze în societate, după ce au fost recuperate de la traficanţi de persoane. (M.R.)

×
Subiecte în articol: observator