x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Ian 2010   •   00:00

22 ianuarie 2010

DEPUTAT ACUZAT
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, acuzându-l pe deputatul liberal Mihăiţă Calimente de comiterea infracţiunilor de fals în declaraţii şi evaziune fiscală. Parlamentarul este acuzat că a declarat greşit veniturile de parlamentar, a omis să treacă în declaraţia de avere o maşină Renault pe care o înstrăinase, a trecut 36.000 de lei venituri din profesia de avocat pe care nu le-a obţinut şi a declarat un cont de 25.000 de euro pe care nu-l deţine în realitate. Deputatul a respins acuzaţiile, făcându-i cretini pe angajaţii ANI. (Violeta Fotache)

NOUA ROVINIETĂ
Rovinietele autocolante vor dispărea de la 1 august 2010, atunci când va intra în vigoare rovinieta electronică, potrivit Ministerului Transporturilor. Emiterea, monitorizarea şi controlul rovinietei se vor realiza printr-un sistem ce permite achitarea tarifului de utilizare prin mijloace informatice. Toate vehiculele vor fi controlate prin identificarea automată vizuală a numerelor de înmatriculare. Şoferii fără documentele care atestă plata taxei vor achita CNADNR despăgubiri în funcţie de tipul vehiculului, respectiv între 28 şi 1.210 euro, şi amenzi cuprinse între 250 şi 4.500 de lei. (E.S.)

TRUPE ÎN AFGANISTAN
CSAT a aprobat ieri suplimentarea cu 600 de militari a forţelor care acţionează în Afganistan, numărul maxim al acestora putând să ajungă la 1.798 de militari. Armata României va putea participa la misiuni externe cu un efectiv de 3.753 de militari, forţe dislocate, 2.342 militari, şi forţe dislocabile la ordin, 1.411 militari.

DEMISIE APROBATĂ
Plenul CSM a aprobat ieri, fără discuţii, cererea procuroarei Angela Ciurea de eliberare din funcţie prin demisie. Solicitarea va fi trimisă Preşedinţiei în vederea semnării decretului de eliberare din funcţie şi a publicării acestuia în Monitorul Oficial. (Violeta Fotache)

TURISM ELECTORAL
Declaraţiile privind "autobuzele electorale" care l-au costat postul de ministru pe Dan Nica anul trecut au fost ieri confirmate de preşedintele Federaţiei Operatorilor de Transport Rutier (FOTR), Augustin Hagiu. "Am dat autobuze, am dat microbuze, am făcut turism electoral cât nu s-a făcut ever în România. Transportatorii au susţinut financiar campaniile electorale cu zeci şi sute de mii de euro. Este sectorul care pompează cei mai mulţi bani în campaniile electorale", a afirmat Hagiu.

×
Subiecte în articol: observator