x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Feb 2010   •   00:00

4 februarie 2010



NAOR, LA EXTRĂDARE
Israelianul Simen Herscovici, alias Shimon Naor, celebru traficant de arme, se află la un pas de extrădare. Tribunalul Bucureşti a admis la 1 februarie cererea de extrădare a israelianului în baza Convenţiei Europene pentru extrădare. Verdictul nu este definitiv, contestaţia înaintată de avocatul lui Shimon Naor urmând să fie judecată la 19 februarie de instanţa supremă. Naor a fugit din România în urmă cu aproximativ 10 ani, el având două condamnări: una în 2006 la 11 ani de închisoare pentru trafic de armament, una în 2008 de şase ani pentru infracţiuni la regimul vamal. (V. Fotache)

SERVICE-URILE VS CSA
Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) va organiza la 8 februarie un mitig de protest în faţa sediului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Asociaţia acuză CSA că este în complicitate cu firmele de asigurări care îi obligă să plătească asigurarea obligatorie, a cărei valoare a crescut de peste patru ori în ultimii cinci ani, dar care nu garantează calitatea serviciilor şi plata completă a despăgubirilor. În replică, CSA a precizat că în 2009 au fost rezolvate favorabil 50% din reclamaţiile înregistrate şi că rolul său este de a proteja consumatorii de produse de asigurări, nu de a interveni în litigiile apărute între asiguratori şi service-uri. (Irina Crudu)

A MURIT CU ZILE

Cazul lui Vasile Achihăii, de 37 de ani, care, internat la Spitalul Paşcani cu o fractură la picior, a murit după trei zile, chiar pe masa de operaţie, s-a lăsat cu sancţiuni. Soţia lui spune că bărbatul murea de durere, dar că nimeni nu i-a aplicat vreun tratament şi că nici măcar nu i s-au făcut analize. Ca urmare a unei anchete interne, medicului curant Gheorghe Iosub i s-a desfăcut contractul de muncă, şeful Secţiei chirurgie, Corneliu Mihăilescu, a fost suspendat pe două luni, două infirmiere au fost mutate disciplinar, iar unei asistente medicale, Marieta Filoti, i s-a luat 10% din salariu pe trei luni. Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi va începe o anchetă. (Cristinel C Popa)

CĂLINESCU, EXCLUS
Actorul Florin Călinescu va fi exclus din PNL, pentru că nu şi-a plătit niciodată cotizaţia de partid şi nici nu a mai dat vreun semn de viaţă în cadrul organizaţiei PNL Piteşti, unde era înscris. Potrivit liderului PNL Piteşti, Marius Postelnicescu, este vorba doar despre o chestiune formală. "Am luat în discuţie excluderea sa în şedinţa de birou a organizaţiei şi luni se va pune în aplicare decizia finală. În ultimul timp a făcut acele declaraţii publice împotriva liderilor PNL, Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu, şi împotriva partidului. Trebuie să facem puţină ordine." (Elly Cârstea)

GUTĂU, MENŢINUT
Prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, amână semnarea ordinului de încetare a mandatului primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare. Ungureanu va aştepta judecarea primul termen în cazul edilului acuzat de luare de mită care va avea loc la data de 17 februarie. Prefectul de Vâlcea susţine că îi este teamă să semneze ordinul de încetare a mandatului acestuia, existând posibilitatea ca justiţia să se pronunţe în favoarea lui Gutău. (Andreea Căprescu)

DIPLOMAT CERCETAT
Anchetatorii români au dispus începerea urmăririi penale faţă de diplomatul Silviu Ionescu pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii. Potrivit Parchetului instanţei supreme, cercetările arată că Silviu Ionescu, însărcinatul cu afaceri "ad interam" al României la Singapore, este cel care a comis accidentul rutier la 15 decembrie 2009, soldat cu un mort. Înaintea accidentului, Silviu Ionescu a sesizat Poliţia singaporeză că autoturismul Audi A6 i-a fost furat din faţa Ambasadei României, "situaţie neconformă cu realitatea". (Violeta Fotache)

CAZUL BĂHĂIAN
Sergiu Băhăian a fost pus ieri sub urmărire penală pentru două din cele patru crime pentru care era suspectat ca autor moral. Astăzi, procurorii urmează să decidă dacă vor cere arestarea lui şi în acest dosar. Băhăian a fost acuzat pentru instigare la cele două omoruri recunoscute de Valentin Şlepac ca fiind comise asupra a doi foşti parteneri de infracţiuni, Ionel Ulezu şi Captalan Petrică. În acest dosar, aflat la DIICOT Constanţa, a început urmărirea penală şi pentru constituire de grup organizat şi înşelăciune în dauna a şase firme de leasing. (Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator