x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Feb 2010   •   00:00

17 februarie 2010



CONTROL "LA VISE"
Poliţişti şi inspectori ai Gărzii Financiare au organizat luni seară razii în mai multe judeţe ale ţării, la magazinele "de vise". Patronii magazinelor s-au opus, însă legea prevede clar - marfa este confiscată, iar magazinul închis. Astfel de controale vor avea loc şi în zilele următoare. Proprietarii magazinelor de vise spun că acestea vor sta închise doar până când cineva regândeşte amestecurile de plante din ţigările interzise. S-au făcut razii în Piteşti, Oradea, Sibiu, Timişoara, Bistriţa, Piatra Neamţ, Tg-Mureş, Baia Mare.

INCOMPATIBILITATE
Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor, în care semnalează o stare de incompatibilitate a deputatului UDMR Olosz Gergely. În scrisoare se precizează că Olosz Gergely a deţinut funcţia de preşedinte al ANRE concomitent cu cea de administrator la Compania Naţională a Uraniului şi că se află în continuare în stare de incompatibilitate, întrucât este deputat şi în acelaşi timp administrator la firma Biolact Cooperativa Agricolă.

MICROBUZ RĂSTURNAT
Nouă persoane au fost rănite ieri dimineaţă, după ce microbuzul în care se aflau a derapat din cauza poleiului şi s-a răsturnat la intrarea dinspre Constanţa în staţiunea Mamaia. În dreptul barierelor de acces în Mamaia, şoferul microbuzului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu polei, a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a răsturnat. În microbuz se aflau aproximativ 20 de călători, iar în urma accidentului nouă pasageri au fost răniţi, fiind transportaţi de urgenţă la spital pentru îngrijiri.

RIDZI, IMOBILIZATĂ
Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului, a informat ieri conducerea Camerei Deputaţilor că se află în concediu prenatal şi că situaţia sa medicală face imposibilă deplasarea la Camera Deputaţilor. "Este evident că situaţia medicală obiectivă în care mă aflu face imposibilă deplasarea mea în acest moment la Camera Deputaţilor", a precizat Monica Iacob Ridzi în documentul înaintat conducerii Camerei. Cu toate acestea, ea a spus că doreşte să cunoască "direct şi nemijlocit" conţinutul acuzaţiilor care i se aduc de procurori.

CAZAREA ALEŞILOR
Deputaţii vor fi cazaţi anul acesta la Hotel Bucureşti, cu tarife de 140 de lei pe zi camera single şi 240 de lei pe zi camera dublă în regim single. Potrivit deputatului PNL Dumitru Pardău, preţurile sunt mai mici decât cele de anul trecut, camera dublă fiind înainte 245 de lei. Astfel, demnitarii se mândresc că vor face o economie de 5 lei pe cameră în perioada martie-decembrie 2010. Memorandumul intern cu privire la cazarea demnitarilor a fost aprobat ieri în cadrul şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. (Ioana Bugean)

PERMISE DIN UNGARIA
Procurorii DNA au reţinut la Cluj 17 persoane, în cazul permiselor auto obţinute fraudulos în Ungaria. Acestea au fost prezentate Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă. Cele 17 persoane reţinute sunt cercetate pentru cumpărare şi trafic de influenţă. În faţa Tribunalului Cluj s-au adunat ieri peste 100 de persoane, rude şi prieteni ai celor reţinuţi. În acest caz sunt cercetate 26 de persoane, dintre cele circa 30 audiate luni de procurorii DNA Cluj. Cei 17 reţinuţi ieri sunt analfabeţi, făcând parte dintr-o comunitate de romi cortuari.

S-A ÎMPUŞCAT ÎN CAP
Un bărbat a fost găsit ieri împuşcat în cap cu o armă artizanală, în localitatea braşoveană Codlea. Surse din Poliţie au declarat că este vorba despre o tentativă de sinucidere. Asta după ce primele informaţii arătau că victima ar fi fost împuşcată de o altă persoană pe stradă. Cel care a anunţat Poliţia a fost chiar fiul victimei, care şi-a găsit tatăl împuşcat în locuinţa acestuia. Mai multe echipe de poliţişti s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili exact împrejurările în care a avut loc incidentul.

×
Subiecte în articol: observator