x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Feb 2010   •   00:00
HEROINĂ CĂTRE HAITI
Traficanţii de droguri se folosesc fără scrupule de drama din Haiti. Procurorii DIICOT, ajutaţi de po­li­ţişti, au reuşit sâmbătă să oprească un transport de heroină mascat de transportul ajutoarelor umanitare destinate populaţiei din Haiti. În punctul de trecere a frontierei Văr­şand a fost descoperit un tir condus de un cetăţean bulgar care avea destinaţie localitatea Anvers, din Belgia, şi efectua un transport de ajutoare uma­nitare către statul Haiti. Auto­r­i­tăţile au descoperit 100 kg de heroină în buteliile care acţionează sistemul de frânare al tirului. (Violeta Fotache)

CATARAMĂ, EXCLUS
Delegaţia Permanentă PNL Sector 2 a hotărât susţinerea candidaturilor fostului ministru al Muncii Mariana Câmpeanu şi vicepreşedintelui Iulian Medeleanu pentru un loc în Biroul Permanent Naţional (BPN). De asemenea a decis ca Viorel Cataramă să nu facă parte din delegaţia filialei Sector 2 nici la conferinţa de alegeri a PNL Bucureşti, nici la congresul PNL. Componenţa BPN, forul central de conducere al Partidului Naţional Liberal, va fi stabilită în urma votului delegaţilor prezenţi la Congresul PNL din 5-7 martie.

JAF VALUTAR

O persoană a reuşit să fure ieri aproape 4.000 de euro de la o casă de schimb valutar din centrul mu­nicipiului Alba-Iulia, după ce a atacat-o pe casieră cu un spray parali­zant. Potrivit şefului Poliţiei Alba, co­misarul-şef Tudor Grindean, casierei care ieşise din incinta casei de schimb valutar i s-a dat cu un spray paralizant în ochi de o persoană necunoscută. Aceasta a intrat pe lângă ea în casa de schimb valutar, de unde a furat banii. Casiera a suferit arsuri de gradul doi pe faţă.

MISCHIE, CONDAMNAT
Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au păstrat sentinţa prin care Nicolae Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Ei au mai decis că pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare primită de Mischie într-un alt do­sar pentru nedeclararea unei arme de vână­toare la vamă este faptă concurentă. Sentinţa poate fi atacată cu recurs la ÎCCJ. (G. Mladin)

×
Subiecte în articol: observator