x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

24 Feb 2010   •   00:00

24 februarie 2010



MILITAR ROMÂN UCIS
Un militar român a fost ucis ieri în sudul Afganistanului şi alţii răniţi în explozia unei mine artizanale. Militarii români se aflau într-un vehicul blindat, patrulând într-un district al provinciei Zabul. "Bomba a atins vehiculul blindat românesc pe drumul principal, în apropiere de Qalat, capitala provinciei Zabul", a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, Mohammad Khan Rasoulyar. Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, sergentul major Bădiceanu Florin a murit în acest accident, iar fruntaşul Marian Zamfir şi încă patru militari au fost răniţi. (Sânziana Stancu)

TRENURI DEVIATE
Opt trenuri accelerate care circulă pe ruta Bucureşti - Timişoara şi retur au fost deviate pe căile ferate ce tranzitează judeţul Gorj, din cauza alunecărilor de teren. Cele opt trenuri au fost deviate prin Târgu-Jiu - Rovinari - Turceni şi vor circula suplimentar, pe lângă trenurile existente deja pe această relaţie. Trenurile accelerate pe relaţia Bucureşti - Timişoara şi retur via Drobeta Turnu-Severin - Orşova au fost anulate. (G.M.)

PROTEST DE TUTUNARI
Aproximativ 70 de angajaţi ai Fabricii de ţigarete din Sf. Gheorghe au protestat ieri în curtea societăţii. Ei sunt nemulţumiţi de suspendarea de ANAF a autorizaţiei de antrepozit fiscal a societăţii, din cauza unor datorii istorice. Salariaţii au cerut, totodată, să nu fie închisă fabrica. Sandor Csaba, şef tehnic şi vicelider sindical în cadrul Fabricii de ţigarete din Sf. Gheorghe, a declarat că, în prezent, cei 103 angajaţi ai fabricii sunt în concediu, pe o perioadă de o săptămână.

FORFETAR, ÎN MARTIE
Impozitul forfetar va fi finalizat la sfârşitul lunii martie, a anunţat premierul Emil Boc. Majoritatea firmelor va scăpa de impozitarea forfetară, dar vor exista 26 de activităţi la care se va menţine. Printre domeniile care vor fi impozitate forfetar se numără restaurantele, hotelurile, agenţiile de turism şi turoperatorii, barurile, centrele de fitness, dar şi pompele funebre. Pe listă se mai numără centrele de fitness, bâlciurile şi parcurile de distracţii şi alte activităţi recreative şi distractive. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: observator