x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Mar 2010   •   00:00

12 martie 2010



PICHETE PENSIONARI
Pensionarii au anunţat că vor picheta la 26 martie Guvernul şi sediile prefecturilor. La jumătatea lunii aprilie, ei vor decide dacă mai continuă protestele, fiind nemulţumiţi de valoarea punctului de pensie, de coplata în sănătate şi de reducerea numărului tichetelor de tratament. Preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, Preda Nedelcu, a declarat că în Consiliul Naţional a fost decisă declanşarea protestelor, deoarece membrii forului nu se pot resemna cu situaţia în care se află.

CAZUL HAYSSAM
Curtea de Apel Oradea va solicita SRI şi DIICOT desecretizarea probelor din dosarul privind fuga lui Omar Hayssam, pentru ca acestea să poată fi consultate de părţile implicate. Totodată, instanţa va înainta Ministerului Justiţiei o nouă solicitare pentru localizarea sirianului, care se sustrage legii penale române. În acest dosar, instanţa a revocat joi măsura interdicţiei de a părăsi ţara, care a fost emisă în urmă cu patru ani împotriva lui Mustafa Tartoussi, proprietarul navei cu care ar fi fugit Hayssam. (V. F.)

VORONEŢ VS AVATAR
O glumiţă lansată pe nişte site-uri a tulburat liniştea la Mănăstire Voroneţ. Şi anume, călugării de la Mănăstirea Voroneţ (se ştie prea bine că mănăstirea este una de maici) au "intentat un proces" pentru "folosirea la crearea personajelor Na'vi a nuanţei celebrului albastru de Voroneţ". Ca urmare, producătorii vor fi nevoiţi să plătească mănăstirii jumătate din încasările filmului, se mai arată în gluma cu pricina. De atunci s-a pornit isteria, una dintre maici sunându-ne să ne întrebe dacă-i cunoaştem pe autorii glumiţei, pentru a-i acţiona pe ei în judecată. (C.P)

ŞEFIA ICCJ
CSM a decis ieri prelungirea delegării judecătoarei Lidia Bărbulescu în funcţia de preşedinte al instanţei supreme. Delegarea, care ar fi urmat să expire la 15 martie, a fost prelungită până când vor fi finalizate procedurile pentru numirea noului preşedinte, Livia Doina Stanciu, aleasă de CSM la 25 februarie. (V. Fotache)

×
Subiecte în articol: observator