x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Apr 2010   •   00:00

INCIDENTE
Poliţia Rutieră a anunţat că în pe­ri­oa­da Paştilor s-au înregistrat cu 40 de accidente mai puţin faţă de anul trecut. Şi numărul infrac­ţi­u­ni­lor în perioada Paştilor a scăzut faţă de anul trecut. Numărul in­frac­ţi­u­ni­lor de tâlhărie a scăzut cu 8%, al in­frac­ţi­u­nilor de omor a scăzut cu 33%, al in­fracţiunilor de vătămare corporală gravă a scăzut, de asemenea, cu 33%, numărul infracţiunilor de loviri şi alte violenţe a scăzut tot cu 33%, iar cel al infracţiunilor de lovituri cauzatoare de moarte, cu 50% faţă de anul anterior", precizează Poliţia Română.


INCENDIU
Trei pensiuni din localitatea Moeciu de Jos au ars din temelii ieri-di­mi­nea­ţă. Nu au fost înregistrate victi­me, iar pentru stingerea incendiului au intervenit şase autospeciale. In­cen­diul a izbucnit în jurul orei 5:00 la una dintre pensiuni, cauza probabilă fiind un scurtcircuit la centrala termică. Vântul puternic a făcut ca flă­că­rile să se extindă la alte două pensiuni din apropiere, aflate în cons­truc­ţi­e. Intervenţia pompierilor a fost di­fi­cilă atât din cauza vântului, cât şi din cauza lipsei unei surse de apă în apropiere, dar s-a reuşit lo­ca­li­za­rea focarului după circa trei ore şi in­cen­diul a fost stins după alte două ore.


SPĂNZURAŢI
Un bărbat şi o femeie au fost găsiţi spânzuraţi în Pădurea Trivale, de lângă municipiul Piteşti. Cadavrele au fost descoperite de un localnic. Locul unde au fost găsiţi morţi băr­ba­tul şi femeia, faţă în faţă, la o distanţă de aproximativ un metru unul de ce­lă­lalt, este situat într-o zonă inaccesibilă, la aproximativ 30 de minute de mers pe jos de la şosea spre interiorul pădurii. Din primele cercetări ale an­che­tatorilor veniţi la faţa locului, cei doi ar putea fi soţ şi soţie, deoarece femeia purta ve­rig­he­tă, iar bărbatul are urme pe deget care atestă faptul că purta inel în mod obişnuit.


OFIŢERI PREMIAŢI
Cinci ofiţeri români de la Crimă Organizată au fost premiaţi de Centrul Regional pentru Prevenirea şi Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere (SECI) pentru prinderea unei grupări implicate în trafic de migranţi. Premiul va fi împărţit de patru ofiţeri specializaţi în combaterea traficului de migranţi din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - IGPR - şi un ofiţer de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad. Poliţiştii care au conlucrat la această operaţiune sunt din România, Ungaria şi Austria, iar colaborarea lor a fost considerată un remarcabil exemplu de cooperare la nivel european. Activităţile desfăşurate au condus la reţinerea şi arestarea a 22 de persoane implicate în activităţi de trafic de migranţi.


DIPLOMAT ACUZAT
Justiţia din Singapore a pregătit 13 capete de acuzare împotriva fostului însărcinat cu afaceri al României în această ţară, Silviu Ionescu. Procurorul general l-a găsit responsabil în două accidente rutiere care au avut loc în decembrie 2009, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea altor două. Contactat telefo­nic de jurnaliştii din Singapore, fostul diplomat, în vârstă de 49 de ani, a declarat că nu este surprins de verdict, spunând că "este o prostie".

×
Subiecte în articol: observator