x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Apr 2010   •   00:00

7 aprilie 2010



PROTESTE RELUATE
Cadrele didactice din Buzău reiau astăzi protestele în stradă. Aproximativ 1.500 de dascăli sunt aşteptaţi la un miting în centrul municipiului Buzău, tot astăzi urmând să se decidă dacă vor fi reluate cursurile după vacanţa de Paşti. Viceliderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Buzău, profesorul Saul Bularcă, a declarat că mitingul de miercuri din Piaţa Dacia va începe la ora 11:00, fiind aşteptate cadre didactice, în special din municipiul reşedinţă de judeţ.

CASĂ-PERICOL
Faţada şi acoperişul unei case vechi de pe Calea Moşilor din Capitală s-au prăbuşit ieri. Imobilul este inclus în lista clădirilor aflate în clasa I de risc seismic, motiv pentru care avea montată o bulină roşie. Cei patru proprietari vor fi amendaţi cu suma de 7.000 lei pentru neîntreţinerea corespunzătoare a imobilului. Casa era ocupată abuziv de două familii, care din fericire nu au avut de suferit în urma accidentului. Cei patru proprietari ai imobilului au fost amendaţi cu 7.000 lei, informează Primăria Sectorului 2 Bucureşti.

CONTESTAŢIA LUI VOICU
Senatorul PSD Cătălin Voicu a contestat ieri o decizie a procurorilor DIICOT, cei care au declanşat iniţial ancheta împotriva sa, ulterior cazul fiind declinat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Contestaţia senatorului Voicu împotriva rezoluţiei procurorilor DIICOT de declinare a dosarului său de la DIICOT la DNA va fi luată în discuţie de instanţa supremă la 4 mai.

AMENDĂ MENŢINUTĂ
Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti menţine amenda de 35.000 lei aplicată Poliţiei Române în urma achiziţionării autoturismelor Logan. Instanţa a respins ieri cererea Inspectoratului General al Poliţiei Române de anulare a procesului-verbal prin care a fost sancţionat de ANRMAP. Scandalul achiziţiei Loganurilor a izbucnit în octombrie 2008, după ce şeful statului a afirmat că Ministerul de Interne a semnat contracte pentru 392 de autoturisme Logan la preţul de 11.700 euro bucata, pentru care s-au contractat echipamente de 45.000 euro.

SECHELARIU, LA JUDECATĂ
Fost primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu a fost trimis ieri în judecată. Măsura a fost luată la o lună după ce anchetatorii solicitaseră arestarea preventivă a acestuia într-un caz de corupţie. Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Iuliean Şutu, director la SC Transport Public SA Bacău, aflat în stare de arest preventiv pentru cumpărare de influenţă, Dumitru Sechelariu, acţionar şi consilier tehnic la SC Transport Public SA Bacău, pentru cumpărare de influenţă.

REVENDICĂRI MOGOŞOAIA
Parcul, livada şi serele din jurul Palatului Mogoşoaia, administrate de Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti, au fost revendicate de moştenitorii Marthei Bibescu. Jean Valentine Louise Ghika şi Christopher John Ghika au depus o cerere de revendicare şi au chemat în judecată Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti, comuna Mogoşoaia, statul român, municipiul Bucureşti şi CGMB şi Ministerul Culturii.

×
Subiecte în articol: observator