x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

09 Apr 2010   •   00:00

9 aprilie 2010



MAI MULŢI ŞOMERI
Rata şomajului în luna martie a crescut la 8,36%, faţă de 8,30% în luna precedentă. Conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în luna martie au fost înregistraţi 765.285 de şomeri, faţă de 762.375 în luna februarie. Cea mai mare rată a şomajului s-a înregistrat în judeţul Vaslui, 15,31%, fiind cel mai mare număr de şomeri din ultimii 15 ani. Cea mai mică rată a şomajului se înregistrează în Bucureşti (2,53%), Ilfov (2,85%), Timiş (4,50%) şi Bihor (6,45%).

INTERDICŢIE LA ZGOMOT
Senatul a adoptat ieri o propunere legislativă care limitează programul restaurantelor, cafenelelor şi barurilor situate la parterul imobilelor cu destinaţia de locuinţă. Nerespectarea interdicţiei privind "organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor" după ora 22:00 în mediul urban va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 2.500 şi 5.000 lei. Senatul a fost prima Cameră sesizată, decizia urmând a fi luată de Camera Deputaţilor.

TRIO PRO GUTĂU
Mariana Gutău, soţia primarului de Râmnicu-Vâlcea băgat după gratii pentru corupţie, a lansat ieri "un strigăt în piaţa publică". Notar public, Mariana Gutău a fost flancată la conferinţa de presă organizată în Bucureşti de doi dintre apărătorii primarului suspendat Mircia Gutău, avocaţii Octavian Firoiu şi Valentin Rădulescu. Trioul a invocat încălcări flagrante ale normelor unui stat de drept, şi european pe deasupra, a acuzat "procuroarele" de contrafacere a probelor şi a susţinut că edilul este absolut nevinovat, acuzând DNA de nerespectarea procedurilor şi de lipsa logicii elementare. Avocatul Firoiu a susţinut că edilul ar fi victima unei "execuţii la comandă", personajele din spatele acestei operaţiuni provenind dintr-un "melanj politico-economic". (Violeta Fotache)

×
Subiecte în articol: observator