x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Apr 2010   •   00:00

16 aprilie 2010

BĂHĂIAN S-A VRUT LIBER
Omul de afaceri Sergiu Băhăian, arestat în două dosare pentru fraudă şi crimă, a solicitat ieri eliberarea din arest preventiv. Solicitarea i-a fost respinsă. El a declarat în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti că are mai multe programe culturale, printre care "o piesă de teatru, o carte, un proiect cinematografic", iar veniturile pe care le-ar obţine în urma derulării acestora ar putea acoperi o parte din prejudiciul creat. Totodată, Băhăian a susţinut că a achitat o parte din pagubă şi că îşi regretă faptele de care este acuzat.

OZZY OSBOURNE, ÎN ROMÂNIA!
Fun Time Production îl aduce în premieră în România pe legendarul artist Ozzy Osbourne! Concertul va avea loc la data de 2 octombrie, la Zone Arena, şi face parte din turneul mondial de promovare a noului album, "Scream", ce va fi lansat la 15 iunie. Organizatorii au anunţat că vor oferi mai multe informaţii legate de acest eveniment joi, 22 aprilie, ora 11:00, în cadrul unei conferinţe de presă ocazionată de lansarea Zone Arena. (Cătălina Iancu)

CONCERT SYMPHOENIX
Phoenix se pregăteşte pentru întâlnirea cu publicul de la Sala Palatului, din data de 28 aprilie, când va fi prezentat concertul rock-simfonic Symphoenix, al cărui aranjament muzical este realizat la Londra şi în Africa de Sud. Spectacolul va reuni pe aceeaşi scenă peste 100 de muzicieni, membri ai Orchestrei Simfonice Bucureşti şi ai Corului Accoustic. Printre invitaţii speciali ai serii se numără Moni Bordeianu, tenorul Vlad Miriţă, prim-solista Operei Române - Tina Munteanu şi Adrian Petrescu, prim oboist al Filarmonicii George Enescu. "Acest concert este un Phoenix orchestrat şi aranjat între clasici. Vrem să intrăm şi noi între clasici", a spus Nicu Covaci. (Roxana-Ioana Ancuţa)

SPORTUL, ÎN PERICOL
Consilierul de stat la Administraţia Prezidenţială Mariana Bitang a criticat ieri dispariţia totală a sportului din preambulul Legii Educaţiei, "ca formă de modelare complexă a unui elev", şi a exprimat dorinţa ca acest lucru să revină la formatul anterior. Ea a arătat că sunt mai multe legi care trebuie amendate, între care şi cele referitoare la investiţiile în sport şi, în acest sens, a cerut sprijinul parlamentarilor. Mariana Bitang a propus ca elevii să aibă o zi pe săptămână de sport, "să se creeze un cadru copiilor ca să se mişte". Ea a atras atenţia că, dacă nu se va acorda "un pic mai mare atenţie" sportului, se va vorbi despre performanţă la timpul trecut şi nu la prezent sau la viitor.

TÂRGUL EDUCAŢIEI
Timp de două zile, astăzi şi mâine, între orele 10:00 şi 18:00, Facultatea de Drept îşi deschide porţile pentru liceenii din anii terminali, dornici să afle cum este viaţa de student. Universitatea Bucureşti şi Jurnalul Naţional vă invită să vă alegeţi o carieră. Caravana Jurnalul vă aşteaptă, începând de mâine, în faţa Universităţii de Drept, să descoperiţi CD-urile de Colecţie, cărţile din Biblioteca pentru Toţi şi DVD-urile Cinemateca.

LEGEA PENSIILOR, CONTESTATĂ
Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a afirmat ieri că social-democraţii vor contesta la Curtea Constituţională Legea privind sistemul unitar de pensii dacă amendamentele social-democraţilor nu vor fi acceptate de plenul Senatului. Vasilescu a menţionat că senatorii PSD vor susţine, în plenul Senatului, toate amendamentele la Legea sistemului unitar de pensii care au fost respinse în Comisia de muncă. Ea a insistat asupra amendamentelor privind menţinerea actualei vârste de pensionare, menţinerea cuantumului pensiilor de invaliditate, a celor pentru poliţişti, magistraţi şi militari.

OPRESCU LA "CLEANING SHOW"
A privit cu atenţie un aspirator-robot de producţie germană, capabil să aspire praful în lipsa proprietarului, a încercat performanţele unei maşini de curăţenie, pe care s-a urcat, aşa cum a făcut-o şi preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a testat un aparat automat de igienizare a mâinilor. Asta a făcut primarul general, Sorin Oprescu, la deschiderea expoziţiei "Cleaning Show", de la Romexpo. El a declarat că intenţionează să cumpere în această vară echipamente de ultimă generaţie pentru asigurarea curăţeniei Capitalei. Edilul-şef a menţionat că vrea să colaboreze cu o serie de firme specializate în domeniu, pe tot ceea ce înseamnă curăţarea aleilor şi parcărilor şi întreţinerea acestora. Expoziţia se va încheia sâmbătă, 17 aprilie.

×
Subiecte în articol: observator