x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

22 Apr 2010   •   00:00
Ştiri pe scurt

22 aprilie 2010



TÂRG PENTRU SĂNĂTATE
Vă aşteptăm în perioada 23-25 aprilie la Muzeul Municipiului Bucureşti (Piaţa Universităţii, vizavi de Spitalul Colţea) cu a IX-a ediţie a Târgului pentru o Viaţă Sănătoasă. Jurnalul Naţional vă invită în curtea muzeului să descoperiţi produse tradiţionale româneşti şi renumitele cărţi de gătit Jamie Oliver.
Tot aici găsiţi ultimul număr din Enciclopedia Universală Britannica, colecţia Biblioteca pentru Toţi, CD-urile de colecţie şi DVD-urile Cinemateca. Programul târgului: de vineri până duminică, între orele 8:00 şi 20:00.

SOLICITAREA LUI CERNEA
Remus Cernea a solicitat ieri ca Biroul Electoral să suspende procesul electoral din Colegiul 19. Solicitarea survine deciziei Curţii Constituţionale care a admis participarea independenţilor la alegerile parţiale. Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti va lua o decizie în cazul lui Remus Cernea după ce se va pronunţa o hotărâre judecătorească definitivă în privinţa candidaturii acestuia.

ZIUA PĂMÂNTULUI
Ziua Pământului 2010 va fi sărbătorită astăzi, în "Zona liberă de indiferenţă" din Parcul Kiseleff, de la 11:30. Toţi cei interesaţi de nevoile planetei sunt aşteptaţi la eveniment, unde îşi vor putea prezenta ideile originale, proiectele sau iniţiativele ecologice. Organizatorii pun la bătaie premii "Ecologica 2010" constând în scutere electrice, biciclete, tricouri şi mingi eco. Proiectul este iniţiat de Lavinia Şandru şi coordonat de Dan Tudorache.

VIDEANU, ALBIT DE DNA
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) l-a cercetat anul trecut pe Adriean Videanu, ministrul Economiei, în privinţa PUZ-ului dat în perioada în care a fost primar general al Bucureştiului şi care conţinea şi terenul de la Titan-Mar, deţinut chiar de el. Videanu a fost cercetat pentru conflict de interese şi de ANI, iar instituţiile au dispus neînceperea urmăririi penale, respectiv clasarea cazului. Jurnalul Naţional a prezentat ieri acuzaţiile lui Bogdan Popescu, un om de afaceri care deţine teren în aceeaşi zonă, care a spus că Mioriţa Videanu, soţia ministrului, l-a şantajat pentru a-i vinde terenul. (Daniel Ionaşcu)

DIRECŢIONAŢI 2%!
"Sunt Radu. Am 11 ani. Şase dintre ei am fost autist. Dar am avut noroc, am făcut terapie şi iată-mă." Acesta e mesajul unui băieţel diagnosticat cu autism şi care duce acum o viaţă normală, după ce a urmat terapia ABA. Părinţii lui Radu au înfiinţat centrul "Horia Moţoi" din Bucureşti, unde se face ABA pentru recuperarea micuţilor cu tulburări din spectrul autist. Pentru a-i ajuta să-şi continue activitatea, puteţi dona 2% din impozitul pe venit Asociaţiei pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din România "Horia Moţoi". CIF: 17159125, Banca Transilvania, sucursala Obor, Agenţia Lacul Tei IBAN: RO 52BTRL 0440 1205 E68481XX. (Ionela Gavriliu)

×
Subiecte în articol: observator