x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Mai 2010   •   00:00

5 mai 2010

POSIBILĂ REMANIERE
Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat ieri că este posibil ca, aşa cum a afirmat consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, să se facă remanieri în cazul în care Executivul nu ia măsurile necesare în sistemul bugetar. Întrebată dacă este posibil să aibă loc remanierea unor miniştri, aşa cum a sugerat Sebastian Lăzăroiu, Elena Udrea a răspuns, potrivit Mediafax: "Da, este posibil. Dacă aşa a spus domnul Lăzăroiu, el este mai aproape de domnul preşedinte. Probabil că este posibil. Cert este că, aşa cum spune şi FMI, trebuie să reducem cheltuielile bugetare. Nu am reuşit să facem acest lucru la cheltuielile cu personalul".

BANI PENTRU PRIMĂRII ŞI RĂCHIŢELE
Guvernul a alocat primăriilor fonduri totale de 68,3 milioane de lei (echivalentul a peste 16,5 milioane de euro), din care 19,6 milioane de lei pentru un număr de 233 de primării conduse de reprezentanţi PDL şi 21,2 milioane de lei, dar împărţite la un număr mai mare de primării PNL, respectiv 577. Pentru cele 232 de primării PSD au fost repartizate fonduri de 13 milioane de lei, iar cele 34 de primării UDMR au primit 4,2 milioane de lei, informează Mediafax. Guvernul a mai alocat satului Răchiţele, locul de naştere al premierului Boc, 800.000 lei pentru reabilitarea dispensarului şi a căminului cultural. Au mai fost alocaţi 500.000 lei pentru investiţii în Arad, condus de pedelistul Falcă şi un milion de lei pentru oraşul Voluntari.

PATRICIU ÎI CERE LUI BĂSESCU 1 LEU

Procesul intentat de omul de afaceri Dinu Patriciu şefului statului, Traian Băsescu, pe tema filmului difuzat în campania electorală din 2009 va continua la 14 septembrie. Judecătoria Sectorului 1 a amânat cauza după ce s-au discutat unele chestiuni de procedură, cum ar fi faptul că avocaţii lui Patriciu au micşorat daunele pe care le cer preşedintelui, de la 1 euro la 1 leu. Avocatul preşedintelui a depus documente pentru a-i susţine nevinovăţia. De cealaltă parte, avocatul lui Patriciu a spus că omul de afaceri nici nu distribuie casete, nici nu le falsifică şi nu se opune unei confruntări în instanţă cu preşedintele. (Violeta Fotache)

CUPOANE PENTRU CREŞĂ
Deputaţii din Comisia de Învăţământ au adoptat ieri un amendament la proiectul legii educaţiei propus de PDL privind introducerea cupoanelor de creşă. Acestea vor fi acordate în scop educaţional, din bugetul de stat, prin Ministerul Muncii, prevede amendamentul. De asemenea, ei au adoptat în unanimitate un amendament propus de Adriana Săftoiu (PNL), conform căruia în toate unităţile administrativ-teritoriale din ţară funcţionează unităţi de învăţământ public cu personalitate juridică cu predare în limba română.

PROGRAME GRATUITE
5.108 şomeri vor participa în această lună la programe de formare profesională, în total fiind organizate 232 de cursuri, informează ANOFM. Cele mai multe programe de formare profesională, serviciu oferit gratuit şomerilor, vor fi organizate în judeţele Hunedoara, Arad, Dâmboviţa, Iaşi, Braşov şi Vâlcea.

×
Subiecte în articol: observator