x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Aug 2010   •   00:00

6 august 2010

SALARIILE BNR, REEVALUATE
Guvernul a decis să modifice legea prin care au fost reduse cu 25% salariile angajaţilor BNR, pentru a evita sancţiuni din partea CE. Modificarea se va produce în septembrie, la începutul sesiunii parlamentare, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale. "Singura modalitate prin care pot fi evitate sancţiunile CE este eliminarea articolului care prevede că reducerea salariilor se aplică şi în cazul angajaţilor băncii centrale. O altă variantă este completarea legii cu un articol care să prevadă că economiile din reducerea salariilor nu vor ajunge la buget, împreună cu o scrisoare adresată CE de ministrul Finanţelor şi guvernatorul BNR", au arătat sursele.

CIOACĂ, ACUZAT OFICIAL DE FURT
Poliţistul Cristian Cioacă (foto) a fost trimis în judecată ieri pentru furt de procurorii Parchetului Braşov, fiind acuzat că şi-a însuşit bunuri ale soţiei sale dispărute, avocata Elodia Ghinescu. Valoarea totală a acestora a fost evaluată la 700.000 de lei. În urma plângerii formulate de Emilia Ghinescu, mama Elodiei Ghinescu, s-a stabilit că, după dispariţia de acasă a avocatei, la 29 august 2007, poliţistul Cristian Cioacă a furat bunuri ale acesteia. Urmărirea penală împotriva lui Cristian Cioacă în acest dosar a început în septembrie 2009, când foştii săi colegi de la Secţia 3 de Poliţie Braşov i-au adus la cunoştinţă, conform procedurii, că a fost începută urmărirea penală pe numele său pentru acuzaţia de "furt între soţi". La 18 septembrie 2008, părinţii Elodiei au solicitat punerea sub sechestru a apartamentului din Braşov, pentru ca poliţistul să nu îl vândă.

PIEDONE VA GĂTI LA LOCALUL FAMILIEI
Primarul Sectorului 4, Cristian Piedone, a decis să se implice în mod direct în organizarea restaurantului pe care unul dintre fiii săi l-a achiziţionat pe Strada Gramond din Sectorul 4. Este vorba despre fostul restaurant Taverna Bucureştiului, situat aproape de Casa de Căsătorii a Sectorului 4. Piedone spune că, fiind o afacere de familie, unde vor lucra soţia şi copiii săi, a hotărât ca în weekend-uri, atunci când Primăria nu îl solicită, să ia locul bucătarului de la restaurant şi să pregătească cu mâinile sale bucatele care vor ajunge pe masa clienţilor. "Restaurantul, care are profil specific românesc, se va deschide la 1 octombrie, acum fiind în renovare. O să fie o afacere de familie. Şi chiar dacă restaurantul are specific românesc, voi găti pentru clienţi şi mâncăruri cu specific internaţional", spune Piedone, amintind de diploma de maestru în arta culinară obţinută înainte de 1989.

×
Subiecte în articol: observator