x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

23 Aug 2006   •   00:00
FINANTARE - Locuinte noi pentru angajatii MAI
Ministerul Administratiei si Internelor va finanta construirea in Capitala a unui bloc cu 115 apartamente, destinat personalului institutiei. Imobilul va fi construit de o firma aleasa in urma unei licitatii, pe baza criteriului celui mai scazut pret. Blocul va fi amplasat pe Bulevardul Mircea Voda din Capitala si va avea sapte sau opt etaje, cu subsol si parter. Lucrarile, finantate din fonduri publice, vor incepe cel tarziu la 1 octombrie 2006, urmand ca blocul sa fie gata in aprilie 2009. (Radu Crivat)

SPANIA - Asistenta medicala pentru romani
Romanii care lucreaza cu contract in Spania beneficiaza de asistenta medicala ca orice cetatean spaniol, chiar daca au contract temporar, au anuntat ministrii Sanatatii din Romania si Spania, Eugen Nicolaescu si Elena Salgado Mendez. Romanii care muncesc in Spania si nu au toate documentele legalizate beneficiaza doar de asistenta medicala de urgenta si de asistenta materno-infantila. In Spania exista o comunitate romaneasca de aproximativ 300.000 de persoane. (Magda Marincovici)

BUCURESTI - Traficanti de droguri arestati
Trei capi ai unui grup organizat care distribuia heroina in Capitala au fost prinsi de politistii antidrog. In urma perchezitiilor efectuate la domiciliile traficantilor, ofiterii au descoperit 400 grame de heroina - care pe piata neagra valoreaza aproximativ 20.000 de euro, doua pistoale cu gaze detinute ilegal, 350 de grame de bijuterii de aur, 16 ceasuri elvetiene, 9.020 de lei si 250 de euro ce proveneau din traficul de droguri. Pe numele celor trei au fost emise mandate de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile. (Radu Crivat)

VERDICT ASTEPTAT! - Atanasiu, audiat la Cotroceni
Ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, a fost audiat ieri de comisia speciala a Presedintiei, sesizata de Parchetul General in legatura cu infractiunea de abuz in serviciu pe care ministrul ar fi savarsit-o prin punerea sub ascultare a Cotroceniului de catre DGIA. Potrivit consilierului Stefan Diaconu, este ultima audiere, urmand ca raportul sa fie prezentat presedintelui, care va decide inceperea sau nu a urmaririi penale. (O.S.)

DAMBOVITA - Muncitori intoxicati cu vapori de vopsea
Patru muncitori care lucrau la o sfera metalica pentru captarea apei, un asa-numit "castel de apa", au ramas blocati in interiorul structurii dupa ce s-au intoxicat cu vapori de vopsea. Accidentul s-a produs ieri in comuna damboviteana Potlogi. Dupa mai multe ore de interventie, pompierii i-au scos pe cei patru muncitori din sfera metalica, insa unul dintre ei a murit sub ochii medicilor de pe ambulanta.

PALATUL VICTORIA - Francu a "turnat" alunecarile de teren
Seful Cancelariei premierului, Aleodor Francu, a declarat ca singurul contact pe care l-a avut cu Securitatea a fost in 1986. "Eram diriginte de santier la un obiectiv la Maneciu. In timpul constructiei, un turn de echilibru a avut ceva probleme si Securitatea a considerat ca este vorba de o mana criminala. A trebuit sa dau doua informari tehnice, prin care sa arat ca alunecarile de teren au afectat constructia", a spus Francu.

×
Subiecte în articol: observator