x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

15 Aug 2006   •   00:00

RAZGANDIRE - Ontanu s-a intors la PSD

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu, a revenit in PSD, Biroul Executiv al Organizatiei Sectorului 2 validand ieri cererea sa de inscriere in partid, informeaza Mediafax, citand surse din partid. Neculai Ontanu a semnat declaratia de adeziune la PSD cu putin timp inainte de expirarea termenului prevazut in Legea 249/2006 privind statutul alesilor locali. El a demisionat din PSD in luna martie.

MAJORARE PROMISA - 500 de lei, subventia la caldura

Subventia la caldura va creste in aceasta iarna de la 3.100.000 lei vechi la 5.000.000 lei vechi (500 RON), au promis aseara liderii coalitiei de guvernamant prin vocea lui Emil Boc. Decizia a fost luata dupa o analiza de specialitate care arata ca numarul gospodariilor care vor avea nevoie de ajutorul de stat este de circa 1,152 de milioane, fata de 500.000 in prezent.

INVATAMANT - Scoala incepe tot la 15 septembrie

Zvonurile ca noul an scolar va incepe la 1 septembrie sunt false. Semestrul I incepe de la 15 septembrie 2006 pana la 2 februarie 2007, iar semestrul al II-lea de la 12 februarie pana la 15 iunie 2007. Vacanta de iarna va fi intre 23 decembrie si 7 ianuarie 2007. Intre 30 octombrie si 5 noiembrie, clasele din invatamantul primar si prescolar vor fi in vacanta. (E.M.)

SONDAJ PD - Negoita, testat pentru Primaria Capitalei

PD a inceput sa testeze in sondajele de opinie posibilitatea ca primarul Sectorului 3, Liviu Negoita, sa fie urmatorul candidat pentru Primaria Capitalei, dupa ce Adriean Videanu a anuntat in mai multe randuri ca nu ar mai candida pentru un al doilea mandat. Intr-un sondaj efectuat de CSOP in luna iulie, acesta este preferat de 28% dintre respondenti drept candidat al PD, iar Videanu de 68,7%. Sondajul nu il include insa pe viceprimarul Razvan Murgeanu, tot mai des vehiculat drept candidat. Din sondaj, Videanu mai poate afla ca 79% dintre bucuresteni ii sustin proiectul Pasajului Basarab, in timp ce in privinta Pietei Revolutiei sunt impartiti aproape egal: 50% vor transformarile propuse, 45% nu. Cea mai importanta problema a Primariei este cea a neregulilor facute de functionarii ei, mai spun respondentii. In privinta intentiei de vot, Alianta conduce cu 64,7%, urmata de PSD cu 16,4%, in timp ce separat PD ar obtine 38,3%, iar PNL 26,3%. (Oana Stancu)

DOLJ - Prefectul a confiscat stampilele adjunctilor
Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, i-a lasat pe cei doi subprefecti fara stampile, sub pretextul ca acestea ar putea disparea. "Au dreptul sa foloseasca stampila, doar ca de acum inainte actele trebuie sa treaca pe la mine", a explicat Giugea. In Prefectura este cunoscut adevaratul motiv al gestului prefectului: Giugea, care provine din PD, nu a mai vrut ca Ciobotea (simpatizant PSD) si Giurgiteanu sa ia decizii fara stirea sa. (Mihai Gavrila)

REACTIE LA NADLAC - Panica in vama!
Articolul de ieri din Jurnalul National a provocat reactii puternice in Vama Nadlac. La un moment dat s-a zvonit ca de la Bucuresti a pornit spre Arad un control care sa verifice legalitatea operatiilor si a actelor detinute de firma care realizeaza dezinfectia in vama. Ca urmare, angajatii societatii au solicitat interventia celor care se ocupa de service-ul casei de marcat a punctului de lucru. Starea de alerta s-a mentinut pana aseara. Societatea bucuresteana de pe Bd. Fiscului (!) ce se ocupa de dezinfectie a concesionat serviciul de salubritate nu numai in Nadlac, ci si in alte localitati de frontiera din Arad. (Andrei Ando)

ACCIDENt - 25 de victime
O persoana a murit, iar alte 24 au fost ranite in urma unui accident de circulatie produs ieri-dimineata la Paralela 45 din apropiere de orasul prahovean Baicoi. Conform primelor cercetari, soferul unei Dacii a adormit la volan si a intrat pe contrasens. Impactul cu un microbuz, care circula dinspre Sinaia spre Ploiesti, nu a mai putut fi evitat. Soferul Daciei a murit pe loc, masina a fost distrusa in totalitate, iar din microbuz au fost ranite 24 de persoane. Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgenta Ploiesti. Soferul microbuzului va fi cercetat penal daca se dovedeste ca a avut pasageri in microbuz si pe culoar, nu numai pe scaune. (N.M.)

TARGU-MURES - Pistolarul, retinut
Barbatul care si-a impuscat, vineri seara, partenerul de afaceri pe o terasa din Targu-Mures a fost retinut de politisti in noaptea de duminica spre luni, in centrul municipiului, transmite Mediafax. El a fost prezentat Tribunalului Mures cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

CFR - Scumpiri amanate
Majorarea cu 7% a pretului biletelor de tren a fost amanata cateva zile, intrucat "actul normativ care prevedea cresterea de pret nu a ajuns sa fie discutat si aprobat in guvern", a explicat Adrian Ionescu, director in MTCT. Pana la sfarsitul lui 2007, pretul biletelor va fi cu 60% mai mare. (E.S.)
×
Subiecte în articol: observator