x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

05 Iun 2006   •   00:00

Report la 6/49 - 4 milioane de euro la categoria I

Nici unul dintre numerosii jucatori la Loto 6/49 nu a reusit sa ghiceasca cele sase numere norocoase extrase ieri, 4.06.2006. Numerele extrase au fost 27, 10, 19, 42, 46, 12. Castigatorii categoriei a II-a sunt mai bogati cu 30.072 RON. La categoria a III-a s-au castigat 1.774 RON. Numarul de la Noroc a fost 1864719. Reportul de la categoria I a ajuns la 14.427.528,84 RON (aproximativ 4 milioane de euro).

Alba-Iulia / Franti Itul, la judecata

Omul de afaceri Franti Itul a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului General sub acuzatia de evaziune fiscala. Acesta, impreuna cu inculpatii Maria Cosconea si Dumitru Avram, ar fi pus la cale un sistem de firme prin intermediul carora vindeau farmaciilor alcool ca fiind alcool sanitar, urmarind astfel sa obtina accize de la bugetul de stat. Prejudiciul astfel creat este, potrivit procurorilor, de 8.054.192.080 de lei. (L. Dobrater)

Brasov - Locuinta sociala pentru prefect

Deputatul PSD Titus Corlatean l-a acuzat ieri pe prefectul de Brasov, Aurelian Danu, ca s-a folosit de pozitia pe care o are pentru a obtine o locuinta sociala. "A profitat de functie pentru a-si obtine o locuinta sociala la care sarmanul domn prefect probabil nu ar fi avut altfel acces", a declarat Corlatean. El a precizat ca pentru aceasta locuinta, care a fost solicitata de alte cel putin 500 de familii, se plateste lunar o chirie de 900.000 de lei vechi. (L.D.)

Ecologie - Bucurestiul, cea mai poluata capitala

Bucurestenii inhaleaza zilnic cantitati foarte mari de noxe din cauza traficului supraaglomerat, arata un studiu realizat de Asociatia Eco-Europa. Conform studiului, bucurestenii inspira zilnic resturile gazoase cancerigene ale celor aproximativ un milion si jumatate de masini din trafic, fata de cele 136.000 de autoturisme cate se inregistrau in 1990. Ieri, peste 200 de persoane au participat la marsul ecologistilor. Ei au iesit in strada pentru a trage un semnal de alarma asupra gradului ridicat de poluare din Bucuresti.

Cehia - Alegeri cu rezultat neconcludent

Partidul Democrat Civic a castigat alegerile legislative din Cehia cu 35,38% din voturi, dar nu va reusi sa formeze un guvern majoritar, chiar daca se va alia cu Verzii si crestin-democratii. Partidul Social-Democrat al premierului Jiri Paroubek, care a detinut puterea in ultimii doi ani, a obtinut 32,32% din voturi. Avand in vedere rezultatele neconcludente, solutiile avansate sunt formarea unei mari coalitii ODS-CSSD si convocarea de alegeri anticipate.

Referendum - Muntenegru, stat independent

Fosta republica iugoslava Muntenegru si-a proclamat independenta, devenind cel mai tanar stat din Europa. Parlamentul a adoptat decizia de a pune capat uniunii cu Serbia, dupa ce populatia s-a declarat pentru independenta prin referendumul de la 21 mai. Entuziasmati, sustinatorii independentei, condusi de premierul Milo Djukanovici, au sarbatorit in fata Legislativului de la Podgorita, lansand focuri de artificii si cantand imnul national.

Salonta - Gulas urias pentru Guinness Book

Opt bucatari si patru ajutoare de bucatari s-au intalnit in centrul municipiului Salonta pentru a prepara un gulas-record de 4.600 de litri, adica 10.000 de portii. Ajutat de fotografii, inregistrari video si articole de presa, notarul public Szasz Denes Alber va face un demers la Londra, la "Guinness Book", pentru a inregistra tentativa de doborare a recordului actual. Suma adunata prin vanzarea portionata a gulasului va ajunge la copiii orfani. (Natalia Ivan)

Raport - Trafic sporit cu copii romani

Aderarea Romaniei si a Bulgariei va conduce la cresterea numarului de copii folositi pentru munca, furt si prostitutie pe care traficantii ii introduc anual in Marea Britanie, conform unui raport realizat de mai multe organizatii umanitare. Atat organizatiile, cat si politia sunt de parere ca majoritatea copiilor sunt folositi pentru munca, iar esticii sunt folositi preponderent pentru cersit.

Masina suspecta - Alarma falsa langa Parlament

Un obiect suspect aflat intr-o masina a pus pe jar ieri-dimineata Serviciul pirotehnic si SPP, informeaza Realitatea TV. Obiectul se afla pe bancheta din spate a unei masini cu numere de Turcia, automobil care stationa pe unul dintre traseele pe care SPP le verifica in mod obisnuit pentru asigurarea protectiei demnitarilor. Dupa verificari s-a constatat ca a fost vorba de o alarma falsa.
×
Subiecte în articol: observator