x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

20 Mai 2006   •   00:00

Teatrul Masca - Targ de jucarii in Herastrau

Maine, Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle) va gazdui cea de a saptea editie a Targului de jucarii organizat de Teatrul Masca. Manifestarea este inedita din perspectiva faptului ca orice copil care doreste sa participe la acest targ este pus in situatia de a vinde (si, deci, negocia pretul) jucariile de care este dispus sa se desparta. Si cum fiecare jucarie e o intreaga lume pentru orice copil, pregatiti-va de un show desprins direct din economia de piata! (I.D.)

Proces - Rodica Stanoiu isi pastreaza pensia

Senatorul Rodica Stanoiu a castigat ieri procesul in care Ministerul Justitiei ii contesta dreptul de a primi pensie de magistrat, pe motiv ca nu ar indeplini conditiile legale. Decizia de pensie a fostului ministru al Justitiei ramane astfel valabila, dar hotararea Curtii de Apel Bucuresti mai poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sechestru esuat - Becali l-a invins irevocabil pe Bodu

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a castigat ieri, printr-o decizie irevocabila, procesul cu ANAF. Prin hotararea Tribunalului Bucuresti, a fost desfiintat in totalitate sechestrul pe care institutia l-a pus, in octombrie 2005, pe bunurile lui Becali, in scopul recuperarii datoriilor de 11 milioane de euro pe care clubul Steaua le are fata de stat.

Final de ancheta - Vicepremierul Copos, in raita la DNA

Dupa ce a fost asteptat in zadar joi la Directia Nationala Anticoruptie, vicepremierul George Copos s-a prezentat ieri-dimineata la DNA, unde a avut o intrevedere scurta cu procurorii, care il cerceteaza pentru o evaziune fiscala de peste un milion de euro, au informat surse judiciare. Procurorii anticoruptie erau joi gata sa-i prezinte acestuia materialul de urmarire penala in dosarul "Loteria Nationala" (act procedural ce precede trimiterea in judecata prin rechizitoriu), dar planificarea le-a fost data peste cap de sedinta Guvernului. (V.F.)

Progrese - Traian Basescu se simte bine

Presedintele Traian Basescu se simte bine, are castig de forta musculara, de echilibru, una peste alta face progrese, a anuntat ieri dr. Mihai Berteanu, seful clinicii de recuperare de la Spitalul Elias. Programul de recuperare a fost diversificat, astfel incat presedintele face acum doua sedinte de exercitii terapeutice pe zi. De asemenea, presedintele va incepe exercitiile de hidroterapie - cate 30-40 de minute de exercitii fizice intr-o cada cu apa. (Georgeta Licsandru)

Pe drumul cel bun - Migratia ilegala, in scadere

Numarul cetatenilor romani care au fost returnati de la granita a scazut cu 5,2 procente in primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, desi numarul celor care pleaca din tara este in crestere, a declarat ieri ministrul Vasile Blaga. El a mai adaugat ca, in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2006, Politia de Frontiera a reusit sa identifice 279 de persoane care au incercat sa treaca ilegal granita, dintre acestea. (Radu Crivat)

Atentat sinucigas - Civil roman ranit in Afganistan

Un civil roman, posibil angajat al unei firme de paza, a fost ranit intr-un atentat sinucigas cu masina-capcana comis joi in orasul Herat, din Afganistan, transmite AFP. In atac au fost ucisi doi afgani si un oficial american, angajat al Biroului international de combatere a traficului de droguri din cadrul Departamentului de Stat al SUA. Pana la inchiderea editiei, MAE roman a confirmat ca romanul a fost ranit usor, ca a primit ingrijirile medicale necesare si ca este in afara oricarui pericol.
×
Subiecte în articol: observator