x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stirile zilei

Stirile zilei

24 Apr 2005   •   00:00


  • 25 aprilie 2005
  • Navodari - Podul sta sa se prabuseasca

    Podul de la Navodari sta sa se prabuseasca din cauza unor infiltratii de apa intr-o conducta fisurata. Circulatia in zona podului va fi inchisa pana astazi, la ora 13:00. Regia judeteana de apa Constanta a intervenit cu toate mijloacele pentru inlocuirea acestei conducte avariate, astfel incat sa se poata relua circulatia mijloacelor de transport, a mijloacelor grele, a autoturismelor si a mijloacelor de transport in comun. Consiliul Local Navodari, care are in administrare podul, nu are suficienti bani pentru efectuarea reparatiilor necesare.

    Justitie - Ministrul cere ajutor magistratilor

    Ministrul Justitiei, Monica Macovei, i-a rugat pe judecatorii si procurorii "onesti si profesionisti" sa faca toate eforturile pentru ca Romania sa nu rateze integrarea in UE. Potrivit comunicatului remis presei, Monica Macovei le-a promis magistratilor romani independenta reala si protectie in fata oricarei imixtiuni. "Ma bizui pe sprijinul vostru, pe forta procurorilor si judecatorilor, care se simt liberi si sunt onesti. Stiu ca sunteti multi si am incredere in voi. In voi si nu in cei din cauza carora Justitia pierde la judecata opiniei publice." (Miruna Pasa)

    Timis - Barci pentru evacuarea sinistratilor

    Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Banat al Judetului Timis face apel catre persoanele care detin barci cu motor sa le imprumute autoritatilor pentru a ajuta la evacuarea sinistratilor din judet si la transportul alimentelor pentru acestia, transmite Mediafax. Aproximativ, 900 de persoane din satul Ionel au fost evacuate sau au plecat la rude, incepand de sambata, iar cele 100 de persoane ramase in localitate sunt evacuate cu elicoptere in Pustinis si Uivar. La Otelec, 240 de oameni au fost deja luati cu patru barci cu motor si dusi in localitatile de primire sau la rude, iar altii asteapta sa fie evacuati cu barci sau cu barci cu motor. Cei care vor sa ajute pot suna la numarul de telefon al Primariei Uivar, 0256/ 366501. Inundatiile au afectat circa 7.000 de gospodarii si peste 34.000 hectare teren arabil, provocand pagube care au depasit o suta de miliarde de lei. Judetele cele mai afectate sunt Arad, Caras-Severin, Mehedinti si Timis.

    Coruptie - Functionari publici, judecati

    Un fost consilier din Sectorul 2 si un jurist de la ADP au fost trimisi in judecata de PNA pentru o spaga de 20.000 de euro. Dumitru Pavelescu si Alin Drugau ar fi primit banii de la administratorul unei firme, promitand in schimb ca vor interveni pe langa membrii Comisiei pentru vanzarea spatiilor comerciale, astfel incat firma respectiva sa primeasca la un pret subevaluat patru spatii comerciale. (Miruna Pasa)

    Teritorii - Romania "a intrat la apa"

    Romania ar putea pierde o suta de hectare din teritoriu din cauza ca raul Prut si-a schimbat cursul in dreptul comunei Paltinis din judetul Botosani, transmite Mediafax. Deoarece frontiera cu Republica Moldova este pe raul Prut schimbarea cursului raului spre interiorul tarii, in dreptul comunei Paltinis, face ca suprafata de teren respectiva sa treaca la acest stat. Autoritatile locale au semnalat de mai mult timp problema.
    ×
    Subiecte în articol: observator