x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stoaca, prins de "Vlad Tepes"

Stoaca, prins de "Vlad Tepes"

26 Iul 2004   •   00:00
Stoaca, prins de "Vlad Tepes"

Un membru al vestitului clan tiganesc "Stoaca" a fost retinut de jandarmi si predat Parchetului. Individul este unul dintre traficantii de droguri ai temutului clan si era dat in urmarire de catre Parchetul General.

ION ALEXANDRU

Majoritatea membrilor acestui clan sunt deja arestati, insa cativa capi ai gruparii au reusit sa scape de ultimele actiuni desfasurate in forta de procurori si de luptatorii Jandarmeriei. Unul dintre acestia este Gabriel Aurel Gheorghe, zis "Calin", in varsta de 28 de ani. Individul era cautat de mai multe luni de catre procurorii Sectiei de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru trafic si detinere de droguri. La sfarsitul saptamanii trecute, un echipaj al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei "Vlad Tepes" l-a depistat pe traficant pe Aleea Surianu, din cartierul Ferentari - zona controlata de ani de zile de capii clanului "Stoaca". "Calin" a fost incatusat si predat procurorilor.

DOSARUL. La mijlocul lunii mai, procurorii si politistii au declansat o serie de actiuni in forta impotriva membrilor clanului "Stoaca". Atunci, anchetatorii au efectuat noua descinderi si perchezitii in cuiburile mafiotilor. Noua dintre conducatorii gruparii, in frunte cu seful cel mare, Voinea Ion, zis "Ion al lui Stoaca", au fost arestati. "Impotriva acestora avem probe ca alimenteaza sistematic Sectoarele 4 si 5 cu heroina, creandu-si in acest sens o importanta retea de distribuitori", au precizat surse judiciare. In timpul perchezitiilor au fost gasite importante cantitati de droguri si bani proveniti din vanzarea narcoticelor. Asupra lui Ion Voinea a fost gasita o "legitimatie" de emisa de Fundatia de Lupta Antidrog, cu o insigna aproape identica cu cea de pe legitimatia de politist.

FUNDATIE "ANTIDROG". "Se poate constata in acest fel o noua modalitate de acoperire a spectrului infractional in materia traficului de droguri, prin infiintarea de asociatii sau fundatii nonguvernamentale, care emit legitimatii de ofiteri de politie de natura a induce in eroare structurile competente ale statului si sub paravanul carora se deruleaza de fapt diversele activitati ilegale", precizau, la vremea respectiva, anchetatorii. Alaturi de Ion Voinea, zis "Ion al lui Stoaca", procurorii i-au mai retinut, in luna mai, pe alti cativa lideri importanti ai clanului, infractori cu vechi state la politie. Printre acestia se numara Voinea Alexandru Florin, Voinea Vasile, Calin Adriana, Marin Nicolae, zis "Nicu Spaniolu", Calin Petre Marius, Dirizeanu Gabriela, Gogila Niculae si Iliescu Claudia.

CEL MAI TEMUT CLAN

Clanul "Stoaca" nu este doar o simpla grupare mafiota. Despre acesta se vorbeste si intr-un raport al Ministerului Administratiei si Internelor dat publicitatii in anul 2000, ajus pana si in paginile ziarelor straine, fiind considerata drept cea mai periculoasa grupare infractionala din sud-estul Europei. Unii membri ai clanului "Duduianu" au purtat lupte grele cu tiganii lui "Stoaca" pentru teritorii si suprematie pe piata drogurilor si a altor fapte penale. Duduienii au pierdut in cateva randuri batalia cu "Stoaca".

CONFRUNTARI DURE

In prima jumatate a acestui an, trei dintre cele mai importante grupari mafiote din Bucuresti, respectiv clanul "Camataru", reprezentat aici de Sile Camataru si de fratele acestuia Nutu Camataru, clanul "Stoaca" si "Duduienii" ramasi in libertate au fost calcate de luptatorii Politiei si ai Jandarmeriei. Impotriva membrilor acestei grupari s-a retinut comiterea unor infractiuni foarte grave, cum ar fi sechestrarea si traficul de persoane, santajul, camataria, traficul de droguri, recuperari de bani, proxenetismul, batai de strada, tentative de omor etc.

×
Subiecte în articol: observator stoaca