x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Strategie - Militarii romani din Irak se muta

Strategie - Militarii romani din Irak se muta

25 Sep 2004   •   00:00

Fortele coalitiei au cerut Romaniei si Bulgariei sa-si mute trupele dintr-o regiune in alta a Irakului.

ANCA ALDEA

Solicitarea transmisa de comandantul Diviziei multinationale din Irak, generalul Andrzej Eckert, preciza ca Polonia se pregateste sa preia controlul asupra provinciei Qadissiya si a regiunii Najaf, in centru-sud, si sa cedeze Kerbala fortelor americane. Anuntul generalului polonez i-a nemultumit pe bulgari si i-a incantat pe romani, sustine agentia sofiota de presa Mediapool.

PROMISIUNE. Potrivit aceleiasi surse citate de Rador, ministrul roman al Apararii, Ioan Mircea Pascu, a promis tot sprijinul generalului Eckert in vederea redislocarii contingentului roman din regiunea Hilla, in centrul Irakului. Intentia de sustinere a Romaniei, care are circa 700 de militari in Irak, s-a materializat o data cu vizita lui Pascu la Bagdad, scrie agentia bulgara de presa BTA. Comparativ, reactia Sofiei a fost insa una deosebit de refractara.

MAI MULTE TRUPE. La Bagdad, ministrul Pascu a tinut sa precizeze ca Romania nu va mai disloca forte in Irak. Cu toate acestea, Gela Bezhuasvili, consilierul pentru securitate interna de la Tbilisi, Georgia, a declarat pentru ziarul Washington Post ca Romaniei i s-a cerut sa-si suplimenteze contingentul din Irak.

×
Subiecte în articol: observator