x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Strategie pentru protecţia socială

Strategie pentru protecţia socială

de Diana Scarlat    |    12 Noi 2010   •   00:00

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6 a lansat un proiect care urmăreşte elaborarea strategiei pentru următorii şapte ani. Proiectul "Dezvoltarea capacităţii administrative de planificare strategică Consiliul Local Sector 6 - Strategii europene" urmăreşte dezvoltarea strategică pe termen lung pentru adecvarea măsurilor de intervenţie socială la nevoile comunităţii prin îmbunătăţirea capacităţii administrative a DGASPC 6 de a eficientiza strategia organizaţiei printr-o mai bună planificare instituţionalizată.

Grupul-ţintă al proiectului este format din funcţionarii care vor fi implicaţi direct în activitatea de pregătire a strategiei pe termen lung şi care vor fi formaţi în domeniul dezvoltării strategice, dezvoltarea competenţelor de evaluare a calităţii serviciilor sociale şi a celor legate de administraţie. Organizaţiile nonguvernamentale partenere ale DGASPC Sector 6 şi-au arătat interesul de a participa atât la elaborarea strategiei, cât şi la implementarea unor noi proiecte comune.

Proiectul este derulat de DGASPC Sector 6 pe o perioadă de 12 luni, fiind cofinanţat din Fondul Social European în cadrul axei prioritare "Îmbunătăţiri de structură şi proces ale managementului ciclului de politici publice", operaţiunea "Strategii de dezvoltare locală".

Valoarea totală a proiectului se ridică la valoarea eligibilă de 270.450,00 lei, contribuţia din Fondul Social European reprezentând 187.448,895 lei (69,31%), cea a DGASPC Sector 6 fiind de 83.001,105 (30,69%).

×
Subiecte în articol: observator