x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator STS a instalat ilegal sistemele de comunicaţii la sediul de campanie al lui Traian Băsescu

STS a instalat ilegal sistemele de comunicaţii la sediul de campanie al lui Traian Băsescu

19 Iul 2012   •   07:36
STS a instalat ilegal sistemele de comunicaţii la sediul de campanie al lui Traian Băsescu

UPDATE 15:20 - Presedintele Comisiei de aparare din Senat, Cristian David, a declarat, astazi, dupa audierea sefului STS, Marcel Opris, ca membrii comisiei au ajuns la concluzia ca instalarea si functionarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Basescu se situeaza in afara prevederilor si normelor legale.

Presedintele Comisiei de aparare a sustinut ca generalul Marcel Opris si-a depasit competentele.

Cristian David a anuntat ca va trimite Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) concluziile comisiei de aparare pe aceasta tema.

Generalul Marcel Opris, seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale, este audiat astazi de Comisia de Aparare din Senat, in contextul dezvaluirilor facute de directorul Antenei 3, Mihai Gadea, potrivit carora Serviciul de Telecomunicatii Speciale a instalat sisteme de comunicatii secretizate la sediul de campanie al lui Traian Basescu.

Presedintele suspendat Traian Basescu, prin intermediul sistemului secretizat de comunicatii instalat de STS la sediul de campanie, poate sa vorbeasca in orice moment cu sefii servicilor secrete (SRI, SIE, SPP, STS etc.) sau cu reprezentantii Curtii Constitutionale, Curtii Supreme de Justitie sau Parchetului General si DNA, relateaza Antena3.

Mai mult, Basescu va putea beneficia de informatii in timp real in ziua de 29 iulie 2012, avand in vedere ca STS se ocupa de centralizarea si transmiterea rezultatelor referendumului din teritoriu catre Biroul Electoral Central.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat miercuri ca situatia privind instalarea de catre STS a unei linii telefonice secretizate la sediul de campanie al presedintelui suspendat nu este "complet lamurita."

"Inteleg ca si Comisia de Aparare din Senat, cel putin, a deschis o discutie sau o cercetare, cere explicatii ca sa lamureasca aceasta situatie. Sunt un partizan vechi si foarte hotarat al controlului parlamentar, asa cum scrie, de altfel, si in Constitutie, asupra tuturor serviciilor si, in foarte scurta vreme, cand voi avea toate elementele, va voi comunica o decizie in aceasta privinta", a spus Antonescu.

×