x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator STS a lansat versiunea web a aplicației pentru verificarea certificatele digitale COVID-19

STS a lansat versiunea web a aplicației pentru verificarea certificatele digitale COVID-19

22 Oct 2021   •   12:45
STS a lansat versiunea web a aplicației pentru verificarea certificatele digitale COVID-19

Versiunea web a aplicației pentru verificarea certificatelor digitale privind imunizarea la COVID-19 a fost lansată, anunță Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

"Începând cu ziua de vineri, certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate şi prin intermediul versiunii web a aplicaţiei Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Web Check DCC poate fi accesată la adresa https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc. Versiunea web a aplicaţiei este disponibilă, la fel ca cea pentru telefoanele mobile, în limbile română şi engleză. Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului", arată STS.

Se scanează codul QR de pe certifiicat prin care se verifică autenticitatea, valabilitatea şi integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după infecția cu COVID-19 sau a efectuat un test negativ.

Aplicaţia Check DCC (mobile sau web) nu înregistrează şi nu reţine datele de pe certificatele verificate.

Aceasta este singurul instrument oficial pentru verificarea certificatelor digitale care funcționează pe teritoriul României. 
 

×
Subiecte în articol: aplicatie web certificate digitale COVID