x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studenţii de la UMF Târgu-Mureş se revoltă împotriva politicului

Studenţii de la UMF Târgu-Mureş se revoltă împotriva politicului

28 Feb 2012   •   21:00

Aproximativ o suta de studenti ai UMF Targu-Mures au inceput ieri in fata sediului universitatii, strangerea de semnaturi in semn de protest fata de 'implicarea politicului' in activitatea institutiei, ei cerand respectarea autonomiei universitare si nesepararea invatamantului pe criterii etnice, informeaza Mediafax. Actiu­nea este organizata de Liga Stu­dentilor din Targu-Mures, care a inceput strangerea de semnaturi pentru respectarea autonomiei universitare, neimplicarea politicului, nesepararea invatamantului pe criterii etnice, recunoasterea Cartei universitatii si a alegerii noului rector, Leonard Azamfirei.

Lista cu semnaturi va fi inaintata Presedintiei, Guvernului, parlamentarilor si europarlamentarilor, a declarat presedintele Ligii Studentilor din Targu-Mures, Dan Zolog. Potrivit acestuia, situatia actuala de la UMF Targu-Mures afecteaza prestigiul institutiei, care este recunoscuta si pe plan international, iar separarea invatamantului pe criterii etnice ar avea ca efect locuri mai putine, si bugetate si cu taxa, pe viitor, ceea ce insemna o ingradire a invatamantului medical. El a explicat ca studentii care poarta banderole albe si albastre pe brat isi manifesta astfel sustinerea pentru cauza universitatii.

Vicepremierul Marko Bela afirma, sambata, ca alegerile de la UMF, in urma carora a fost desemnat un nou rector – Leonard Azamfirei, nu au fost recunoscute de Ministerul Educatiei, spunand ca intentioneaza sa iasa din Guvern daca Legea Educatiei nu e respectata la UMF. Intrebat din ce cauza n-au fost recunoscute alegerile de la UMF Targu-Mures, Marko spunea ca universitatea nu are in acest moment o Carta recunoscuta de minister. Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures a cerut in instanta recunoasterea Cartei asa cum a fost adoptata de Senatul UMF, considerand ca aceasta a fost adoptata tacit, dupa trecerea termenului de 30 de zile in care Ministerul Educatiei putea transmite observatii.

×
Subiecte în articol: observator