x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studenţii încep protestele faţă de noua lege a Educaţiei

Studenţii încep protestele faţă de noua lege a Educaţiei

de Diana Scarlat    |    28 Feb 2011   •   09:26
Studenţii încep protestele faţă de noua lege a Educaţiei
Sursa foto: Dan Marinescu /Jurnalul National

153957-.jpg


Zacuscă la pachet pentru guvernul Boc

Studenţii pregătesc zacuscă pentru membrii guvernului Boc. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) au anunţat începerea acţiunilor de protest în toate centrele universitare.

Protestele se vor desfăşura în perioada 28 februarie - 6 martie, la nivel local. Luni, 28 februarie, se va începe cu o grevă japoneză cu banderole pe care studenţii vor scrie PROTESTATARI.
Marţi vor trece la scoaterea cearceafurilor pe geam, pe balcon, în semn de protest şi pentru a arăta solidaritatea dintre studenţi.
Miercuri, studenţii vor pune un cearceaf pe universitate, cămin sau cantină, cu mesajul "VREM 25%. Drepturile studenţilor NU sunt negociabile!” şi cu "Esti incapabil să votezi! Semnat Ministruă”.
Joi, organizaţiile vor face un colet pentru Minister, în care vor pune zacuscă, murături, slănină, salam şi tot ce vor considera ele de cuviinţă, cu scopul de a arăta Ministerului condiţia socială a studentului din România şi ceînseamnă să primeşti pachet cu mâncare de la mama, de la tata, lucru neexperimentat de acesta. Pachetul va fi trimis direct la MECTS. Vineri, studenţii îşi vor anunţa venirea în Bucureşti.

După această perioadă, începând de luni, 7 martie, studenţii vor protesta în faţă la MECTS pe termen nedeterminat. De asemenea, în cadrul conferinţei de presă, ANOSR a prezentat şi o parte din rezultatele Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România şi anume politica ANOSR cu privire la Dimensiunea socială a educaţiei în contextul realizării celui mai mare studiu pe nevoile studenţeşti, şi politica de reformare a taberelor studenţeşti, o necesitate pentru a răspunde nevoilor studenţilor.

"ANOSR a semnalat de foarte mult timp o problemă majoră din noua lege a educaţiei şi anume lipsa celor 25% în decizia modalităţii de desemnare a Rectorului, precum şi în procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere. De asemenea, lipsa celor 25% şi în Consiliul de administraţie”, spun studenţii. Deşi ANOSR a ridicat această problemă gravă pentru mişcarea studenţească chiar şi la Preşedinţie, la MECTS de nenumărate ori, din păcate nu s-a primit nici un răspuns oficial. Astfel, într-un final ca urmare a răspunsului public al MECTS considerat o jignire adusă mişcării studenţeşti din România, ANOSR a hotărât să se pregătească de proteste.

×